Rusya, Soledar kentinde kontrolü ele geçirdiklerini duyurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, şiddetli çatışmaların sürdüğü Soledar kentinde kontrolün ele geçirildiğini duyururken, Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı söz konusu bilginin doğru olmadığını aktardı.
Rusya, Soledar kentinde kontrolü ele geçirdiklerini duyurdu

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna ordusu ile devam eden şiddetli çatışmaların ardından Donetsk'e bağlı kritik öneme sahip Soledar kentinde kontrolün ele geçirildiği bildirildi.

Soledar üzerinde tam kontrolün sağlanmasıyla güneybatıda bulunan Bakhmut şehrindeki Ukraynalı birliklerin ikmal yollarının kesileceği ve ardından Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin ablukaya alınacağı belirtildi. Soledar'ın ele geçirilmesinin, Rus güçlerinin diğer birimleriyle birlikte Ukrayna mevzilerine sürekli saldırılarla mümkün olduğu vurgulandı.

Kentin ele geçirilmesi kapsamında Rusya Hava Kuvvetlerinin Ukrayna kuvvetlerine havadan destek sağlayan 3 uçak ve 1 helikopteri imha ettiği belirtildi. Ayrıca Rus kuvvetlerinin, Soledar yakınlarında ele geçirdiği noktalarda HIMARS ve Uragan füze sistemleri tarafından fırlatılan 9 roketi de düşürdüğü aktarıldı. Açıklamada, "Hava indirme birlikleri, diğer yönden gizli bir manevra gerçekleştirdi, hareket halindeyken Ukrayna mevzilerine saldırdı, hakim noktaları ele geçirdi ve şehrin kuzey ve güney sınırlarını kapattı" ifadeleri kullanıldı. Yalnız son 3 günde Son 3 gün 700'den fazla Ukraynalı askerin ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait 300'den fazla silahın etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

"Soledar'ın Rusya'nın kontrolüne geçtiği bilgisi doğru değil"

Rusya'dan gelen kritik açıklamaya Ukrayna'dan yanıt gecikmedi. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Doğu Askeri Komutanlığı Sözcüsü Serhiy Cherevatyi, Rusya'nın Soledar'da kontrolü ele geçirdiği bilgisinin doğru olmadığını belirtti. Cherevatyi, "Askerlerimizin konumlarını açıklamak istemediğimiz için daha fazla ayrıntı vermeyeceğiz" dedi.

Etiketler :