Rusya-Ukrayna savaşında Starlink ayrıntısı: Musk'ın emri saldırıyı durdurdu!

Elon Musk'ın, önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan biyografisinde, Ukrayna'nın Rusya'ya yönelik yaptığı saldırıyı nasıl engellediğini anlattığı kaydedildi.
Rusya-Ukrayna savaşında Starlink ayrıntısı: Musk'ın emri saldırıyı durdurdu!

CNN international yer alan habere göre, 19 aydır devam eden Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin henüz ilk aylarında X'in sahibi milyarder Elon Musk Starlink uydularını Kiev semalarına gönderdi. Ukrayna hükümet yetkilileri tarafından kullanılan bu uydular cephedeki iletişimin kesintisiz ilerlemesine neden oldu.

AYLAR SONRA GELEN İTİRAF

Peki Starlink uyduları neden tekrar gündem oldu? Aslında bunun sebebi önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan Musk'ın biyografisinden kaynaklı. CNN tarafından yapılan haberde Ukrayna ordusunun insansız deniz araçlarıyla Rus ordusuna yönelik yaptığı saldırıların perde arkasında Elon Musk'ın olduğu yazıldı.

Bir süredir taktik değişikliğine giden ve sabotajlarla Rusları vuran Ukraynanıların, Kırım'a yönelik benzer bir saldırısının Starlink uyduları tarafından engellendiği belirtildi. Ukraynalı yetkililerin bağlantıyı tekrar açması için kendisine yalvardığını belirten Musk, 'Mini Pearl Harbor' baskınını engellediğini öne sürdü.

ŞÜPHELİ BOZULMALAR

2022 yılının Ekim ayında sosyal medya ve uluslararası basına yansıyan gelişmelerde Kırım'ın çevresinde bozulan insansız deniz araçlarının tespit edildiği ortaya çıkmıştı. Karaya vuran araçlar hakkında o dönem birçok iddia ortaya atılmış ancak neden bozuldukları belirlenememişti.

Etiketler :