Sabri’den 3 yaşında!

Konya’nın kokoreç, tantuni ve midyede değişmeyen markası Sabri’den 3 yaşına girdi. 29 Haziran 2018’de kapılarını hizmete açan ve kısa sürede şehrin vazgeçilmez restoranları arasına girmeyi başaran Sabri’den, 3.yaş gününü yüzde 50 indirimle kutladı.
Sabri’den 3 yaşında!

Sabri’den markasının kuruluş günü olan 29 Haziran tarihinin aynı zamanda firma sahibi Sabri Yatağanlı’nın da doğum günü olması dikkat çekti. Açılış tarihi olarak özellikle 29 Haziran’ı belirlemediklerini, güzel bir tevafuk olduğunu belirten Sabri Yatağanlı, “29 Haziran bizim için çok önemli bir tarihtir. Hem işletmemizin kuruluş günü, hem de benim doğum günümdür. Fakat bunu planlayarak yapmadık. Denk geldi diyebiliriz. Açılış günümüzde çok sayıda hediye gelmişti. Biz o yoğunluktan gelen çiçek ve hediyelerin tamamen açılış için olduğunu düşündük. Açılış günü akşam olduğunda gelen hediyeleri açtığımızda birçok mesajda doğum günü mesajı gördük. O gün doğum günüm olduğunu hatırladım. Planlamadık, nasip oldu diyelim. Geçtiğimiz yıl 1. yılımızı tamamlamıştık. O zaman da ne yapabiliriz diye düşündük ve bu özel tarihte yüzde 50 indirim yaptık. Personelimiz şaşırdı. Çünkü işletmemizde böyle bir kazanç oranı yok. Nasıl olur derken yapmaya karar verdik. Amacımız tamamen insanları mutlu etmek ve onların ‘İyi ki doğdun Sabri’ demelerini sağlamaktı. Bu doğrultuda ilk kez geçen yıl 29 Haziran’da yüzde 50 indirime gittik. Güzel bir ilgi gördük” dedi.

sabri-yataganli.jpg

‘VİRÜSTEN DOLAYI EKSTRA ÖNLEMLER ALDIK’

Bu sene de yüzde 50 indirim kampanyası yaptıklarını oluşacak yoğunluk dolayısıyla da tedbir için ekstra önlemler aldıklarını kaydeden Sabri Yatağanlı, “2 yaşımıza girdiğimizde yaptığımız bu yüzde 50 indirimi bu sene de yapmayı planladık fakat koronavirüsten dolayı tepki çeker mi, nasıl bir yoğunluk olur onu açıkçası kestiremedik. Yine de biz bu kampanyamızı her yıl yapmayı devam ettirmek için yapalım ve geleneksel olsun dedik. Çünkü çok özel bir tarih. Koronavirüs önlemlerini üst düzeye çıkardık. Esktra önlemler aldık. Masaların aralarına 1.5 metre sosyal mesafe koyduk. Giren herkesin ateşini ölçtük. Dezenfektan kullanmayı zorunlu tuttuk ve maskesiz içeri almadık. Olmayanlara da maskesini biz temin ettik. Giriş ve çıkışları farklı yerden yaptık. Bunlardan evvel de henüz satışa başlamadan sabah tüm restoranımızı baştan aşağı dezenfekte ettik. Satış esnasında da içeriye müşteri kabul etmedik. Herkesi dışarıda ağırladık. Açık hava olsun istedik ki, rahat olmasını sağladık” şeklinde konuştu.

sabriden-2-001.jpg

‘KENDİ REKORUMUZU KIRDIK’

3. yaş günlerinde düzenledikleri indirim kampanyasıyla kendi rekorlarını kırdıklarını dile getiren Sabri Yatağanlı, “29 Haziran 2020’de yani 3. yaş günümüze girdiğimiz o tarihte kendi rekorumuzu kırdık. Toplamda sadece masa müşteri sayımız 1324’ü buldu. Gel al şeklinde paket servis yaptığımız da çok sayıda kişi oldu. Bunlarla birlikte büyük bir rakama ulaştık. Kampanyamız öğlen saat 12.00 ila 19.00 arasında sürdü. Ucu bucağı görünmeyecek şekilde kuyruk oluştu. O kadar yoğundu. Biliyorduk ki, yoğunluk olacak. Biz de 19.00 sonrası 1 saat kapatır ve dinleniriz. Ardından 21.00’de de normal çalışma sistemimize geçeriz diyorduk. Fakat baktık ki, saat 19.30’da tüm ürünlerimiz tükenmişti. Masa müşterilerimizin de ayrılmasıyla saat 20.00’de tamamen restoranımızı kapattık. Saat 19.00 olduğunda hala sıra bekleyen kişiler vardı. Onları da masaya oturmamış olmalarına rağmen erken gelip sıra bekledikleri için kampanyaya dahil ettik. 19.00 sonrası gelen kişilerden ayrı tuttuk. Herkesten Allah razı olsun. Açıldığımız günden beri verdiğimiz emeklerin karşılığını alıyoruz. Herkes Sabri’den’e alıştı ve markamızı sevdi. Çok güzel bir doğum günü geçirmiş olduk” ifadelerini kullandı.

sabriden-3-001.jpg

SOSYAL MEDYADA DA POPÜLER

Sosyal medya hesapları üzerinden yoğun ilgi gördüklerini kaydeden Sabri Yatağanlı, “Sosyal medya platformumuzda 250 bin kişiye sadece doğum günümüzle ilgili ulaşım sağlamış olduk. Bunun dönüşleri milyonlar olmaya başladı. Sadece Instagram hesabımızda 1.5 milyon kişi gösterimi sağlamışız. Neredeyse Konya’nın nüfusu kadar kişiye hitap etmişiz. Öyle olunca bunlar bizi gururlandıran, onurlandıran şeyler oldu. 29 Haziran’da özellikle şehir dışından gelen çok sayıda kişi oldu. Başta Konya’mızın ilçelerinden ve yakın şehirlerden çok sayıda müşteri ağırladık. Kimi misafirlerimiz sürpriz yaparak pasta getirmiş. Onlar çok duygulandırdı bizi. Misafirlerimizle aile gibi olduk” dedi.

sabriden-4.jpg

‘ÇALIŞMALARIMIZIN KARŞILIĞINI ALIYORUZ’

İnsanlarla güzel bir iletişim kurduklarını ve çalışmalarının da karşılığını aldıklarını vurgulayan Sabri Yatağanlı, “Koronavirüs sürecinde de insanlara faydamız olması için çeşitli indirimler yaptık. Pandemi döneminde yine yüzde 50 indirimimiz vardı. Fakat o zamanlar restoranlar kapalı olduğu için sadece paket servis yapabiliyorduk. O zaman da güzel bir yoğunluğumuz vardı ama paket olduğu için ulaştığımız sayıları çıkaramadık. 29 Haziran’da gördük ki, koronavirüs sürecinde insanlara verdiğimiz değerin karşılığını almış olduk” diye konuştu.

sabriden-1-001.jpg

‘İŞİMİZİ AŞKLA YAPIYORUZ’

Konya’ya kendilerini sevdirmek için yola çıktıklarını ve bunu da başardıklarını dile getiren Sabri Yatağanlı, “İnsanlara bu işi aşkla yaptığımızı gösterdik. Ya seversin yemek için 20 kilometre uzakta da olsa gidersin. Ya da sevmezsin yan komşun olsa gitmezsin. Biz de bunu tespit ettik. İnsanlara kendimizi sevdirmeyi, ürünlerimizi sevdirmeyi amaçladık. Bunu da işin hakkını vererek yaptık. Konya bu ürüne açtı. İzmir usulü, iri kıyım, az pişmiş, az sulu, az baharatlı gibi özelliklerde kokoreç yapan Konya’da yoktu. Bizler bunu getirdiğimizde ilgi çekti. Öncelikle şehirde kokoreçe olan ön yargıyı kırdık. Özel videolarla ürünümüzün lezzetini, kalitesini anlattık.  Midye için de aynı şey geçerlidir. Onu da ikram ederek, kendi ürünümüzün temizliğini göstererek sevdirmeyi başardık. Tantunimizin de lezzeti çok sevildi. Böylelikle Sabri’den Konya’nın vazgeçilmez lezzetleri arasına girmeyi başardı” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ