Sabri'den dünya makası olmayı hedefliyor

Konya'da 2018 yılında kurulan; tantuni, kokoreç ve midye üzerine hizmet veren Sabri'den, dünya markası olmayı hedefliyor. Kokoreçte üst üste yılın en iyisi ödülüne sahip olan, tantunide lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakan, yemeyenlere bile midyeyi severek yediren Sabri'den'in kurucusu, genç patronu Sabri Yatağanlı, Konya'nın adını markaları aracılığıyla dünyaya duyurmayı hedeflediklerini söyledi.
Sabri'den dünya makası olmayı hedefliyor

Kalitelerini ve güler yüzlü hizmetlerini bozmadan devam ettikleri için önemli bir çıkış yakaladıklarını söyleyen Sabri'den Tantuni ve Kokoreç İşletme Sahibi Sabri Yatağanlı, "29 Haziran 2018 tarihinde kurmuş olduğumuz işletmemiz, çok şükür güzel seviyelere geldi. Bu seviyelere gelmemiz de kolay olmadı. Bu başarının arkasında yer alan unsurlardan en önemlisi, her ne olursa olsun, şartlar ne olursa olsun kalite, güler yüz ve hizmeti bozmadan devam ettik. Bizi başarıya götüren unsur budur. İnsanlar şartlar ne olursa olsun; gerek pandemi, gerek ekonomik sıkıntılar, gerek tatil günleri vs. bizde aynı kaliteyi, aynı güler yüzü ve aynı hizmeti gördüler. Bizler bunu değiştirmediğimiz için başarı devam etti" ifadelerini kullandı.

sabriden-konya-3.jpg

PAKET SERVİSTE DE AYNI KALİTE

Pandemi şartlarından ötürü geçtikleri paket servisinde de aynı kaliteyi sürdürdüklerini belirten Sabri Yatağanlı, "Paket servise karşı olan bir işletme olmamıza rağmen pandemi sürecinde bunu da bünyemize katmak zorunda kaldık. Değişen dünya düzeninde bazı şeylere bizim de ayak uydurmamız gerekiyordu. Alınan kararlardan dolayı 2020 yılı Mart ayından itibaren paket servis hizmetine de başladık. Devletimizin o dönemde sağlıkla ilgili verdiği kararlar neyse onu tamamen birebir uygulayıp yalnızca paket ve gel al şeklinde hizmet verdik. Onda da yine aynı şekilde kaliteyi insanlarla buluştururken neye önem verilmeli, restoranımızda yedikleri kadar lezzetli nasıl yiyebilmeli bunlara dikkat ettik" dedi.

sabriden-2-002.jpg

'İNDİRİMLER YAPARAK İNSANLARIN YANINDA YER ALDIK'

Koronavirüs salgınının etkisini artırdığı dönemlerde yaptıkları indirimlerle insanların yanında yer aldıklarını kaydeden Sabri Yatağanlı, "İnsanlar pandemi sürecinde zor zamanlar geçirdi. Çalışamayanlar, evine gidemeyenler vs. birçok çeşitli durumda insanlarla karşılaştık. Bizlere mesajlar geliyordu. Çok istiyoruz ama şartlardan dolayı alamıyoruz şeklinde çok sayıda dönütler oldu. O dönemde yaşlı insanlar da evlerinden çıkamıyordu. Bizim de insanlara katkımız olsun istedik. Firmamızda stoklu çalışmak zorunda olduğumuz için elimizde fazlaca ham madde vardı. İnsanlarımızın yanında olalım dedik. Hiç kazanmadan, sadece insanların ağızlarındaki hayır dualarını alalım diye tam 1,5 ay boyunca tüm ürünlerimizde yüzde 50 daha sonrasında da yüzde 25 indirim uygulayarak evlere paketlerini gönderdik. O kadar güzel tepkiler aldık ki, artık 7 tane motorumuz, 4 tane aracımız pakete yetişemez hale geldi. İnsanlar güzel yorumlar yaptılar. Ramazan ayına kadar da bu şekilde devam ettik. Kazancımız hiçbir şekilde yoktu. Elimizdeki stoğu insanlara paylaştık" dedi.

sabriden-konya-6.jpg

'ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR'

Gelecek dönemle alakalı önemli projeleri olduğunu dile getiren Sabri Yatağanlı, "Konya'da güzel bir yer edindik. Pandemi sürecinden biz de etkilendik. Şehir dışı için büyük bir projemiz vardı, bunu ertelemek zorunda kaldık. Şu anda hem şehir içinde hem de şehir dışında çok güzel projelerimiz var. Araştırmalarımız sonucunda çok güzel yerler tespit ettik. Şu anda pazarlık aşamasındayız. Nasip olursa Ramazan ayı sonrasında güzel bir şube niyetimiz var. Vizyonumuz şube açmayı, kaliteyi yaymayı gerektiriyor. İnsanlarla birlikte buluşarak Sabri'den markasını yukarılara çıkarmayı hedefliyoruz. Burada istediğimiz kadar iyi ürün satalım. Markayı ileriye taşıyan insanlardır. Bundan dolayı daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

sabriden-konya-4.jpg

'MİSAFİRLERİMİZ NE YİYECEĞİNİ BİLEREK GELİR'

Restoranlarında ağırladıkları misafirlerinin ne yiyeceklerini bilerek Sabri'den'e geldiklerini söyleyen Sabri Yatağanlı, "Bizde standarttır, misafirimiz yemek yemeye değil çay içmeye gelmiş olsa dahi masasına servisi açılır. Talebi doğrultusunda da yemek ya da içecek ikramı yapılır. Fakat işletmemizde menü yok. Çünkü bizim buraya gelen insanlar ne yiyeceğini bilerek gelirler. Resmiyetten dolayı menü oluşturduk fakat müşterilerimiz burada menü istemezler. Yeni bir ürünümüz, çeşidimiz olmaz. Böylelikle de farklılığımız olmaz. Restoranımızda kokoreç, tantuni ve midye bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

sabriden-konya-5.jpg

'KOKOREÇTE BALIKESİR SÜT KUZUSU TERCİH EDİYORUZ'

Sabri Yatağanlı, "Kokorecimiz, Balıkesir süt kuzusundan yapılır. Çünkü Balıkesir'de hayvanlar yayılımdır. Bu sebeple de orada yediklerinden dolayı etinde, bağırsağında koku bırakmazlar. Sürekli hareket ederler. O yüzden Balıkesir ürünü tercih ediyoruz. Süt kuzusu olması da önemlidir. Kuzu, sütten ayrılır ayrılmaz kesilir. O yüzden süt kuzusu denir. Kokorecimiz özeldir. Hayvanın içerisinde çöz, ince bağırsak ve kalın bağırsak olur. Biz ekstra uykuluk da koyuyoruz. Lakin zaten işi layıkıyla yapan bir firmayla çalışıyorsanız, çöz dediğimiz yağlı kısım içindebademi, boğazlığı, uykuluğu hepsi bulunur. Biz ayrıca ekstra eklemeler de yapıyoruz. Ufacık bir parçanın bile ekstra lezzet verdiğine inanıyoruz. Buraya gelen insanlar iri kıyım kokoreç yerler. Sebzeli kokoreç istemezler. İnternette gördükleri şeyleri bizden talep etmezler. Ürünlerimiz standarttır. İzmir usulü, iri kıyım, az pişmiş, az baharatlı kokoreç yaparız. Sadece meşe kömüründe pişiririz. Bize göre en iyi verimi meşe kömürü veriyor. Sadece mangal üzerinde 7 saatte yaparız. Yüksek alev vererek dışını kurutup, içini çiğ bırakmayız. Tamamen yavaş yavaş, çevire çevire pişmesini sağlarız. Kokoreci lezzetli yapan yağıdır. Yağını kurutursanız lezzeti gider. O yüzden o dengeyi iyi ayarlamak gerekir. Biz de bunu sağladığımız için lezzetli olduğumuzu iddia ediyoruz" dedi.

sabriden-konya-2.jpg

'EN İYİ MALZEMELERLE EN İYİ TANTUNİYİ YAPIYORUZ'

Tantunide de en iyisini yaptıklarını belirten Sabri Yatağanlı, "En iyi eti, sebzeleri ve baharatları kullanıyoruz. Yine en iyi lavaşın içine koyuyoruz. Birinci sınıf ürünler kullandığımız için de en iyisiyiz diyoruz. Müşterilerimizin verdiği tepkilerden de bunu rahatlıkla anlayabiliyoruz. Tantunide dana biftek eti kullanıyoruz. Biftek etini haşlayıp kızarttığınızda lezzetli olur. Biz de bu yöntemi kullanıyoruz.Aynı lezzeti bonfile etinde alamazsınız. En iyi ürünü kullanacaksınız ama en iyi lezzeti de tutturacaksınız. Etimiz pamuk gibidir. Elinize aldığınızda dağılır. Dana biftek eti kullanan firma,  değil Konya'da, Mersin'de bile yok. En iyisi biftektir. Biftek bulmak, satmak kolay değildir. Fakat markamızın bir değeri olduğu ve belli standartların üstüne taşıdığımız için rahatlıkla bulabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

sabriden-konya-7.jpg

YOĞURTLU TANTUNİNİN MUCİDİ                                                                                   

Kendilerine has buluşları olan yoğurtlu tantuniyi özel olarak hazırladıklarını dile getiren Sabri Yatağanlı, "Yoğurtlu tantuni diye özel bir ürünümüz var. Başka restoranlarda yapılan yoğurtlu tantunilerle aramızda büyük farklar var. Örneğin Mersin'de yapanlar; pamuk yağı, toz biber katar, yoğurdun üstüne yağı dökerler. Biz ise; tam tersi yapıyoruz. Yoğurdu aşağı sürüp lavaşı onun üzerine koyuyoruz. Pamuk yağı değil, tereyağı ile üstünü sosluyoruz. Biz et ile yağı buluşturuyoruz. Onlar ise yoğurt ile yağı buluşturuyorlar.  İkisinin arasındaki damak tadı çok farklıdır. Her pazar aile yemeği haline geldi. Ayrıca çocuklar da bu lezzetimizi çok sevdi. Ürünlerimiz arasındaki zirvemiz budur" dedi.

sabriden-konya-8.jpg

SICAK MİDYE İLE ZİRVEYE YERLEŞTİ

Konya'ya midyeyi sevdiren Sabri'den, yaptığı sıcak midyeyle de Türkiye'de bu alanda zirvede yer aldı. Midyeyi sıcak sunan nadir firmalar arasında yer aldıklarını söyleyen Sabri Yatağanlı, "Bünyemizdeki diğer ürünümüz de midyedir. Midyede de Konya'da olmayan,  Türkiye'de birkaç tane görülebilecek sıcak midye yapıyoruz. Midyelerimiz, yazları yarım saatte bir, kışları iki saate bir yeni midye çıkmaktadır. Midyelerimizi sabahtan hazırlıyoruz. İçinin pirincini dolduruyoruz, baharatını koyuyoruz. Ama onu pişirmiyoruz. Pişirdiğiniz zaman tüketilmesi gerekir. Müşterimiz geldiğinde yaklaşık 20 dakika bekletip sıcak midyemizi hazırlayıp sunuyoruz. Hep yeni ve hep taze olduğu için akıllarda bayat mı?sorusu kalmıyor. Midyelerimiz geldiğinde önce deniz suyunda bekletiyoruz. Ardından içinin dolumunu yapıyoruz. Sonrasında da bunu 20 dakika buharla pişiriyoruz. Yazları rekorlar kırıyoruz. Çünkü yazları insanlar sosyal olarak aktifler. Çıkardığımız tencereler ortalama 1000 ila 1500 adet midye alır. Şu ana kadar rekorumuz, bir tencere midyeyi 4 dakika içinde bitirmek oldu" şeklinde konuştu.

sabriden-konya-9.jpg

HAVUÇ DİLİMİ BAKLAVADA ÖZEL SUNUM

Sabri Yatağanlı, "Bir de yemek sonrası havuç dilimi baklavamız var. Misafirlerimiz en iyi ürünü yiyorsa, tatlıda da en iyisini yiyecekler. Havuç dilimi baklavamız da özeldir. Tabağa koyup tatlı vermeyi herkes yapabiliyor. Önemli olan bunun sunum biçimidir. İnsanlara kendilerini özel hissettirmemiz önemlidir. Masalara havuç dilimi baklavayı dondurmalı şekilde servis ediyor ve sunum yapıyoruz. Personelimiz masaya gidiyor, orada baklavayı size özel şov yapıp dilimliyor. İsterseniz size de ikram ediyor. Bu müşterilerimize kendilerini özel hissettiriyor. Sadece en iyi tatlı değil, çayda da çok iddialıyız. Damakta bırakılan son lezzet çaydır. Onda da en iyisi olmak zorundayız. Yemeğini yedikten sonra içtiği çayda ağzında kötü bir lezzet bırakırsak yaptığımız işin kıymeti olmaz. Bugün bir kafenin 5-10 TL'ye sattığı çayı biz ikram ediyoruz. O yüzden çay önemlidir" ifadelerini kullandı.

sabriden-1-002.jpg

'ÖN YARGILARINI YIKMAK İSTEYENLERİ BEKLİYORUZ'

Kokoreç ve midyede ön yargıları yıktıklarını ve en kalitelisinden ürettikleri bu ürünlerle insanlara sevdirdiklerini dile getiren Sabri Yatağanlı, "Misafirlerimiz kokoreçte, midyede önyargılarını yıkmak istiyorlarsa, muhakkak Sabri'den'e gelip bizden yemek yesinler.Niyetimiz; Sabri'den markamızı daha da üst seviyelere taşımaktır. En iyi ürünleri kullanıyoruz. O yüzden şehir dışında, yurt dışında şubeler açıp 'helal olsun, sonuna kadar hak etti' dedirtmek istiyoruz. İnşallah şubelerimizi büyütüp, Türkiye'ye mal olup Konya'dan çıkmış bir değer olmak istiyoruz. O yüzden inşallah 2022 yılı itibariyle vizyonumuz da markamızı daha da yukarıya taşımaktır. Konyalıların bizimle gurur duymasını istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ