Saç ekimi: Kimlere Önerilir?

Saç ekimi: Kimlere Önerilir?
Saç ekimi: Kimlere Önerilir?

Saç ekimi, kellik nedeniyle kaybettiği saçlarını geri kazanmak isteyen kadın ve erkekler tarafından giderek daha fazla talep görmektedir. Büyüyen sektör, her şeyden önce, saçta çok doğal sonuçlar elde eden ve daha hızlı iyileşme sağlayan güvenli tekniklerin dahil edilmesinden kaynaklanmaktadır. Fakat bu tedaviyi kimler tercih edebilir ve nasıl yapılır?

Saç dökülmesi nasıl tedavi edilir?

Saç dökülmesi veya kellik erkeklerin yarısından fazlasını ve kadınların %25'ini etkileyen bir sorundur. Neyse ki, bugün saç dökülmesini durdurmak ve görünümünü geri kazandırmak için birçok saç tedavisi var.

Her şeyden önce, alopesi tipini teşhis etmek önemlidir. İstanbul Vita saç ekim merkezi doktorlarından Dr. Özge Miray Gültekin, “Tedavide en önemli şey iyi bir teşhis koymaktır" diyerek, "Bu nedenle alopesi sorunlarının bu tür patolojilerde deneyimli bir doktor tarafından tedavi edilmesi şarttır." Diyor.

Alopesi teşhisi konduğunda, oral, topikal veya infiltre olabilen en uygun tedavi reçete edilir. Bu bağlamda İstanbulVita’dan Dr. Mustafa Balcı "bugün haplardaki minoksidil, antiandrojenik ilaçlar, antiandrojenlerin ve trombositlerin mikroenjeksiyonları gibi alopesi tedavisinde non-invaziv tedavileri olduğunu " söylüyor.

Saç dökülmesine yönelik bu tedaviler işe yaramadığında, her zaman bunun için gerekli koşulları sağlayan durumlarda ise en kesin çözüm olan saç ekimi önerilir.

Saç ekimi adayları: yaş, donör bölge ve alopesi

Saç ekimi genellikle diğer tedaviler kellik durumunu iyileştiremediğinde önerilir. İstanbulVita saç ekim merkezi Genel Direktörü Hasan Başol’un da belirttiği gibi, iyi bir sonuç elde etmek için üç özelliğe sahip olmak gerekiyor:

  1. 25 yaş üstü: Bu yaşın altındaki kişilerde henüz tanımlanmış kellik kalıbına sahip olmadıkları için saç ekiminden kaçınılmalıdır.
  2. İyi donör alanı: Saç ekimi için aday olan kişinin, uygun bir donör bölgesine sahip olması gerekir. Oradan saç kökleri alınır ve daha sonra nakledilir. Ek olarak, o donör alanda kalacak yoğunluğa bağlı toplanacak greft sayısının da bir sınırı vardır.
  3. Alopesi türü: Saç ekimi, hormonal alopesilerde işe yarar. Bu nedenle, her vakayı analiz eden ve greftin kalitesini değerlendiren uzmanlara danışılmalıdır.

FUE tekniği ile kılcal greft

Birkaç teknik olmasına rağmen, en yaygın olanı, FUE kısaltmasıyla bilinen Foliküler Ünite Ekstraksiyonudur. En güzel tekniklerden olan Fue saç ekimi İstanbul Vita saç ekimi merkezimizde yapılmaktadır. Saç ekimi İstanbul şehrinde oldukça popülerdir. Özellikle kalite ve saç ekimi fiyatları açısından da kişiyi memnun eder.

FUE saç ekiminin başlıca avantajları şunlardır:

  • Daha doğal sonuçlar
  • Daha kısa iyileşme süresi
  • Daha az doku defarmasyonu

Tüm bunlar, küçük bir cerrahi müdahale ve daha uzun bir iyileşme süresi gerektiren dikişler içeren FUT tekniğini ortadan kaldırmayı başardı.

Saç ekimi sonrası

FUE tekniği daha hızlı bir iyileşmeye izin verse de, bir dizi öneri dikkate alınmalıdır:

Ameliyat sonrası zaman ayırın: Genel olarak, bu saç ekimi tekniği, ekilen köklerin alıcı bölgesinde küçük morluklar ve kabuklanmalar görülebileceğinden 1 ila 2 hafta iyileşme gerektirir. İstanbul Vita saç ekim merkezi doktorlarından Dr. Özge Miray Gültekin “ameliyat olan kişilerin saçlarının çıkması ve kabukların kaybolması için saç ekimi sonrası bakımına dikkat etmesi gerektiğini” söylüyor.

Sigara ve alkol kullanmak yasaktır: En önemli tavsiyelerden biri, kafa derisine kan akışını azaltabilecek faktörlerden kaçınmaktır. Bunlardan biri tütün,diğeri ise alkoldür. Bu nedenle İstanbulVita saç ekim merkezinden Dr. Mustafa Balcı, “müdahaleden önce ve sonra en az 30 gün alkol ve sigara kullanılmamasını” öneriyor.

Spordan kaçının: Saç ekiminden sonra uzman tarafından belirtilmedikçe spor yapmak uygun değildir. İstanbulVita saç ekim merkezi Genel Direktörü Hasan Başol bu konuda, “spor yapan kişiler, bu faaliyetleri kısa bir süre azaltmalı, hatta ağırlık antremanlarını tamamen durdurmalıdır” önerisinde bulunuyor.

Saç ekimi fiyatları

Saç ekimi fiyatları; greft sayısına, uygulanacak tekniğe göre değişkenlik gösterir. İstanbul Vita saç ekim merkezinde saç ekimi İstanbul hakkında daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir ve ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.