SAD pozdravlja korake Turske i Armenije ka normalizaciji odnosa

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu izjavio je u ponedjeljak da će Ankara i Jerevan uskoro imenovati specijalne izaslanike koji će razgovarati o koracima za normalizaciju odnosa
SAD pozdravlja korake Turske i Armenije ka normalizaciji odnosa

Sjedinjene Američke Države su u srijedu pozdravile inicijative Turske i Armenije da počnu razgovarati o koracima za normalizaciju odnosa, javlja Anadolu Agency (AA).

"Pozdravljamo i snažno podržavamo izjave turskog ministra vanjskih poslova Mevluta Cavusoglua i Ministarstva vanjskih poslova Armenije o imenovanju specijalnih izaslanika koji će razgovarati o procesu normalizacije", rekao je američki državni sekretar Antony Blinken na Twitteru.

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu izjavio je u ponedjeljak da će Ankara i Jerevan uskoro imenovati specijalne izaslanike koji će razgovarati o koracima za normalizaciju odnosa.

Kasnije je Vahan Hunanyan, portparol armenskog ministarstva vanjskih poslova, pozdravio najavu turskog ministra vanjskih poslova, prenosi Državni radio Armenije.

"S tim u vezi, pozitivno ocjenjujemo izjavu turskog ministra vanjskih poslova o imenovanju specijalnog predstavnika za normalizaciju odnosa i potvrđujemo da će armenska strana imenovati specijalnog predstavnika za ovaj dijalog", objavio je Državni radio Armenije, pozivajući se na Hunanyana.