Sağanak yağış ve fırtına geliyor

Meteoroloji yurt geneli için sağanak yağış uyarısında bulundu. İstanbul ve çevresinde lodos etkili olurken vatandaşlar şiddetli rüzgar konusunda uyarıldı.
Sağanak yağış ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde sıcaklıkların düşeceği ve sağanak yağışın etkili olacağı kaydetti. Yapılan 5 günlük haritalı paylaşımda özellikle pazar günü başta İstanbul olmak üzere çok sayıda ilde lodosla birlikte sağanak yağışın etkili olacağı görüldü.

İSTANBULLULAR ŞİDDETLİ LODOSA KARŞI UYARILDI

20.11.2022 Pazar günü Marmara ve Kuzey Ege'de rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), Marmara'nın güneyi ile İzmir'in ve Manisa'nın kuzeyinde zaman zaman hamleli kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İZMİR ÇEVRESİNDE RÜZGAR VE FIRTINA ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nden, İzmir'de bu geceden itibaren kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtınanın etkili olmasının beklendiği açıklandı. Açıklamada, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca zehirlenmesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, İzmir genelinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde etkili olacağı bildirildi. Kuvvetli rüzgarın bu akşam saat 22.00'de başlayacağı ve yarın 22.00'de etkisini kaybedeceği belirtildi. Meteoroloji yetkilileri, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca zehirlenmesi ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

SAĞANAK GELİYOR

İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yarın kuvvetli rüzgar beklendiği bildirildi.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, yarın Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi öngörülüyor.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Etiketler :