Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Birinci dalga sahillere indi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sahillerde artan tatilci yoğunluğu üzerine COVID-19 uyarısı yaptı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Birinci dalga sahillere indi

Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tatilcileri uyardı. Koca, "Birinci dalga sahillere indi. Tatilde dikkatli olalım" paylaşımını yaptı. 

Kurban Bayramı tatili nedeniyle sahillere ve turistik beldelere akın eden vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Ege ve güney sahillerinden çekilen kareler yoğunluğu gözler önüne serdi.

İstanbul'da kalanların tercihi ise adalar oldu. Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, toplam nüfusu 15 bin olan Avşa, Marmara ve Paşalimanı adalarına bayram tatili için yaklaşık 150 bin kişinin geldiğini açıkladı.

Adalar vapuru için mesafesiz kuyruk

Kurban Bayramı'nı İstanbul'da geçirenler, Adalar'a gitmek için Kadıköy'deki vapur iskelesine akın etti. Vapura binmek isteyenlerin oluşturduğu uzun kuyruklarda sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı görüldü.

Amasra sahilleri doldu
 
Hava sıcaklığının 35 derece ölçüldüğü Amasra'da, bayramın ikinci günü Büyük Liman ve Küçük Liman mevkisindeki plajlar da tamamen doldu. Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında kolluk kuvvetlerince ve belediye hoparlöründen anonslarla maske kullanımı konusunda uyarı yapıldı.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, "Kurban Bayramı'nın ikinci gününde 6 bin nüfuslu ilçemiz, nüfusunun 10 katı turist ağırlıyor" dedi.