Sağlık-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı yapıldı

Memur-Sen Konfederasyonu çatısı altında sendikal faaliyetini sürdüren Sağlık-Sen 6. Dönem 7. Başkanlar Kurulu Toplantısı “Toplu Sözleşme” gündemiyle gerçekleştirildi.
Sağlık-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı yapıldı

Memur-Sen Konfederasyonu çatısı altında sendikal faaliyetini sürdüren Sağlık-Sen 6. Dönem 7. Başkanlar Kurulu Toplantısı “Toplu Sözleşme” gündemiyle gerçekleştirildi. Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin yanında 81 ilden gelen şube başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, genel teşkilat çalışmaları, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının güncel sorunları ile ağustos ayında yapılacak Toplu Sözleşme talep taslağı ele alındı.

‘SAĞLIKÇILARIN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ’

Sağlık-Sen 6. Dönem 7. Başkanlar Kurulu Toplantısına katılan Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay toplantı sonuç bildirgesi hakkında şu bilgileri aktardı: “Yaklaşık 18 aylık pandemiyle mücadele sürecinde geldiğimiz nokta da hükümet tam normalleşme için gün sayarken, mücadelenin kahramanları sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını da ivedi bir şekilde çözüme kavuşturmalıdır. Sağlık çalışanlarının ülkenin ‘hayat sigortası’ olduğu gerçeğinden hareketle; mali, sosyal ve özlük haklarında yapılacak iyileştirmeler, sadece sağlık çalışanlarını değil, 84 milyon vatandaşı da doğrudan ilgilendirmektedir.”