Sağlık turizmi 12 kat büyüdü

Geleneksel ve tamamlayıcı tıpa ilginin olduğunu söyleyen Dr. Mehmet Portakal, yurt dışından Türkiye’ye gelen hasta sayısının 2 yıl içinde 12 kat arttığının bilgisini verdi.
Sağlık turizmi 12 kat büyüdü

Dr. Mehmet Portakal Yaşam Merkezi Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Mehmet Portakal, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle kahvaltı programı düzenledi. Yurt dışındaki hastalar tarafından Türkiye’nin sağlık turizmine karşı bir hayranlık olduğunu vurgulayan Dr. Portakal, “Yaşlılık dönemini Türkiye’de geçirmek isteyenler var. Sağlık problemleri olduğunda gelip Türkiye’de halletmek isteyenler var. Tabi işlerimiz pandemi döneminde her sektörde olduğu gibi biraz durağan döneme girdi ama son bir ayda sağlık alanı başta olmak üzere bir hareket geldi gibi. İnşallah Allah herkesin işini iyi etsin” dedi.

saglik-turizmi-4.jpg

‘GELENEKSEL TIPA RAĞBET VAR’

Geleneksel ve tamamlayıcı tıpa ilginin olduğunu söyleyen Portakal, “Biz burada hem modern tıp hem de geleneksel tamamlayıcı tıp uygulamalarını bir araya getirerek insanlara hizmet vermeye çalışıyoruz. Bayramdan sonraki hafta nasip olursa Belediye Hastanesinin Fizik Tedavi Bölümünde de hizmet vermeye başlayacağız. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, Belediye Hastanesiyle, Selçuklu Hastanesini bir araya getirip fizik tedavi alanında güzel ve özel bir hastane yapalım dediler. Biz de oranın fizik tedavi bölümünü de takip edeceğiz. Buradaki hizmetlerimiz devam edecek. Orayı biraz daha tedaviye yönelik burayı da koruyucu sağlık hizmetleri dediğimiz günümüzde daha çok dikkat çeker oldu. Hastalıklardan nasıl korunuruz, bağışıklığımızı nasıl artırırız, hastalanmadan kendimize bu dönemde hacamat başta olmak üzere bitkilerle tedavi, sülük, ozon, rağbet edilen tedaviler oldu. İnşallah o alanlarda hizmetlerimizi burada sürdürmeye devam edeceğiz. Orada da yataklı bir tedavi kliniğimiz olacak. Hem yurt içinden hem yurt dışından gelen hastalarımız vardı. Sağlık Turizmiyle de ilgileniyoruz. Konya’ya gelen hastalarımızı orada yatırıp hem de tedavilerini yapıyor olacağız inşallah” şeklinde konuştu.

saglik-turizmi-3.jpg

‘YURT DIŞINDAN GELEN HASTA SAYISI 12 KAT ARTTI’

Yurt dışından Türkiye’ye gelen hasta sayısının 2 yıl içinde 12 kat arttığının bilgisini veren Portakal, “Sağlık Turizmi derneğinin yöneticilik görevini ben yürütüyorum. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Pandemiden dolayı Türkiye’nin sağlık turizmine ilgi çok daha arttı. Yurt dışından Konya’yı sırf sağlık problemini halletmek için gelen hasta sayısı 12 kat arttı. Ben bu sene bunun daha da katlanacağını düşünüyorum. Gurbetçilerimizden ayrı olarak farklı ülkelerden insanlar da gelip sağlık problemlerini çözmeye çalışıyorlar. Her alanda her branşta talepler var. İnşallah memleketimizi 365 gün çalışır hale getirelim. Sadece Konya’da turizm Mevlana haftasına münhasır olmasın. Sağlık turizmi nedeniyle gelen insanlar sadece hastanesine değil sanayisine, oteline, AVM’sine her tarafı yansıyan bir hareket geliyor. Bu da hem istihdam hem ülkemizin ekonomik katkısına girdi sağlama açısından önemli diye düşünüyorum. 2023 hedefleri doğrultusunda sağlık turizmine farklı bir yer ayrılıyor” ifadelerini kullandı.

saglik-turizmi-2.jpg

‘KONYA’NIN ÖNÜ AÇIK’

Sağlık turizmi açısından Konya’nın önünün açık olduğunu ifade eden Portakal, “Sağlık Turizmi denilince genelde İstanbul’la Antalya olarak biliniyor.  İstanbul dünyanın saç ekim merkezi gibi oldu. Antalya da yüz nakli gibi konularda iyi çalışmalar yaptı. Ama Konya’da baktığınız zaman teknik tıbbi düzey hastaneler var. Hepsi birbirine benziyor. Hala Konyalılar kalple ilgili bir problemi olduğunda Ankara’ya güven hastanesine gidiyor. Hepsi birbirine benzeyeceğine yapılan yatırımların spesifik alanlara kaydırılması Konya’ya kazandırır diye düşünüyoruz. Artık 1250 yataklı şehir hastanesi de geliyor. Konya’nın sağlık turizmi açısından önü açık ve bu noktada da çalışmalarımızı yürütüyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ