Sağlıktaki çalışmalar turizmi canlandıracak

Türkiye'nin sağlık alanındaki çalışmalarının tüm dünyaya örnek niteliğinde olduğunu vurgulayan Ramada Plaza By Wyndham Konya Genel Müdürü Yavuz Sakman, 'Turizmde bu seneyi kayıplarla atlatsak da ülkemizin sağlık alanındaki başarısı gelecek yıl turizme ciddi oranda olumlu yansıyacaktır' dedi.
Sağlıktaki çalışmalar turizmi canlandıracak

Dünyanın birçok ülkesine göre vaka sayılarıyla iyi durumda olsa da ülkemize en çok turist gönderen Rusya ve Almanya'nın henüz kapıları açmamış olması sebebi ile çok sayıda otel bu sezon çalışmalarına ara verdi. Özellikle tatil bölgelerinde yer alan otellerin büyük bir kısmı, 1 Haziran itibariyle normalleşme başlasa da henüz kapılarını hizmete açmadı.

oda-goruntusu.jpg

'SAĞLIK SİSTEMİMİZ ÖRNEK OLDU'

Türkiye'nin sağlık alanındaki çalışmalarının dünyaya örnek olduğunu, bunun da önümüzdeki süreçlere de turizme olumlu yansıyacağını vurgulayan Yavuz Sakman, ‘Sağlık sistemimizdeki güçlü altyapı diğer ülkelere örnektir. Devletimiz tüm gücüyle, vatandaşlarının bu süreci zararsız atlatması için seferber olmuştur. Ayrıca Sağlık Bakanlığımızın çalışmaları takdire şayandır. Ülke olarak bu işten minimum zarar gören bir ülkeyiz. Tüm bu çalışmalar 2021'deki turizm için olumlu yönde etkisi olacaktır' şeklinde konuştu.

yavuz-sakman.jpg

RAMADA PLAZA BY WYNDHAM KONYA'DAN ÜST DÜZEY ÖNLEMLER

Türkiye'de vakanın görülmesinin hemen ardından Ramada Plaza By Wyndham Konya olarak üst düzey önlemler aldıklarını belirten Yavuz Sakman, 'Koronavirüs ülkemizde görüldüğü günden hemen sonra otelimizi A'dan Z'ye yani -4. kattan 15.kata kadar tamamen dezenfekte ettirdik. Bütün dezenfeksiyon işlemleri tamamlandıktan sonra 25 Mart'ta devletimizin de verdiği destekle otelimizi 1 Haziran'a kadar kapatma kararı aldık. Personelimizin maaş ödemelerini de devlet desteğiyle sağladık. Dolayısıyla bu noktada personelimiz de zarar görmedi. Otelimiz bu süreçte kâr etmese de kapalı olduğu için giderlerimizi de sıfırlamış olduk. 1 Haziran'da otelimizi açmadan evvel genelgeleri en ince noktasına kadar takip ettik. Pandemi döneminde uyulması gereken tüm hijyen kurallarına uyduk. Konya'da ilk, Türkiye'de de 7. olan 'Güvenli Otel Belgesi'ni 7 Haziran tarihinde aldık. Denetlemeler de sürekli devam etmektedir. Hepsinden de sorunsuz şekilde geçmekteyiz' dedi.

ramada-plaza-001.jpg

KONYA'NIN İLK GÜVENLİ SERTİFİKA ALAN OTELİ

Pandemi sonrası genelgelere uyan otellere verilen 'Güvenli Otel Belgesi'ne Konya'da ilk kez Ramada Plaza By Wyndham Konya’nın sahip olduğunu söyleyen Yavuz Sakman, 'Bakanlık tarafından yayınlanan genelgedeki tüm hususları yerine getirdiğimiz gibi ekstra tedbirler de aldık. Misafirlerimizin kendilerini daha iyi hissetmeleri için artı önlemlerimiz oldu. Bunları sağladığımız için de ilk denetlemede belgemizi almış olduk. Bu misafirlerimize direkt olumlu yansıdı ve otelimiz bu dönemde tercih sebebi oldu. Mal kabulden personel girişine kadar bütün kriterleri uygulamaktayız. Ateş ölçümleri, dezenfektanlar, maske kontrolü, odalardaki kullan at malzemeler gibi her türlü önlemi almış olduk. Otelimizde bu süre zarfında hemen hemen her şeyi tek kullanımlığa çevirdik. Bütün ürünleri ambalajlanmış şekilde odalara bizzat servis etmekteyiz. Açık büfeyi iptal ederek kişiye özel servise başladık. Misafirlerin birbiriyle temasını minimuma indirmiş olduk' ifadelerini kullandı.

guvenli-turizm-sertifikasi.jpg

VAKA İHTİMALİNE KARŞI KARANTİNA ODASI

Ramada Plaza By Wyndham Konya’da konaklamak isteyen misafirlerde koronavirüs vakası görülme ihtimaline karşı karantina odası oluşturduklarını belirten Yavuz Sakman, 'Ramada Plaza By Wyndham Konya Oteli olarak maksimum düzeyde önlemler aldık. Bakanlığımızdan yayınlanan genelgeleri takip ederek Karantina odası oluşturduk. Misafirlerimiz otele giriş yaptığında ateşlerini ölçmekteyiz. Ateşi yüksek çıkan misafirlerimizi dinlenme odasına almaktayız. Olası dış sıcaklıkla gelmiş olma ihtimaliyle yaklaşık 20 dakika sonra tekrar ateşini ölçmekteyiz. Ateşi düştükten sonra kaydını alarak girişini yapmaktayız. Fakat hala yüksekse ya da koronavirüs belirtileri varsa onları karantina odamıza almaktayız. Bu odamızı özel olarak hazırladık ve izole ettik. Diğer misafirlerimizin bulundukları alandan çok daha farklı yerde ve dış kapısı olan bir odamızdır. Onları içeri aldığımızda sağlık kuruluşlarına haber veriyoruz ve sağlıkçılarımız geldiğinde içeri girmeden diğer kapıdan hasta misafirimizi almaktadırlar. Olası çoklu vaka ihtimaline karşı birinci katımızı da karantina katı olarak ayırdık. Şu ana kadar hem karantina katımızı hem de karantina odamızı kullanmamız gerekmedi. Bütün önlemlerimizi aldık ve direkt tedbirler için birebir bu işle ilgilen mühendisimiz bulunmaktadır. Bunlardan dolayı da otelimiz herkesin gönül rahatlığıyla konaklayabileceği şekildedir' dedi.

karantina-odasi-1.jpg

DOLULUK ORANI YÜZDE 48'E ULAŞTI

Misafirlere konforlu bir hizmet sundukları otellerinde tedbirlerin de üst düzey uygulanmasıyla doluluk oranının yüzde 48'e ulaştığını kaydeden Yavuz Sakman, 'Normalleşme süreciyle birlikte tekrar hizmete açtığımız otelimizde yaklaşık yüzde 20'lik doluluk oranı olacağını düşünürken aldığımız tedbirler dolayısıyla tercih sebebi haline gelen otelimiz bir anda yüzde 48 doluluk oranına ulaştı. Bu anlamda da mutluyuz. 115 personelimizin 85 tanesini 1 Haziran itibariyle geri çağırdık. Diğer arkadaşlarımız da devlet desteklerinden yararlanmaya devam etmektedirler. Bu süreçte Devletimizin çalışanlara vermiş olduğu destek hepimiz için çok önemli idi' ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

ramada-plaza-21.jpg

karantina-odasi-2.jpg

karantina-odasi-3.jpg

ramada-plaza-26.jpg