Sahte altına dikkat

Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte kuyumcularda hareketlilik başladı. Düğünlerde en çok tercih edilen altın ürünlerinin sahteleri de oldukça çoğaldı. Kuyumcular, vatandaşları sahte altına karşı uyardılar.
Sahte altına dikkat

Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte kuyumcularda hareketlilik başladı. Düğünlerde en çok tercih edilen altın ürünlerinin sahteleri de oldukça çoğaldı. Kuyumcular, vatandaşları sahte altına karşı uyardılar.

 

Düğün sezonuyla birlikte altın sektörü hareketlendi. Kuyumculardan ise 'sahte altına dikkat' uyarısı geldi. Kuyumcu esnafı çeyrek altın ve bileziğin yanı sıra bijuteri türü bileziklerin sahtesinin çok yaygın bir şekilde piyasada bulunduğuna dikkat çekti. İnternetten altın alırken de dikkatli olmak gerekiyor. Kuyumculara göre en çok sahte altın bu yolla piyasaya sürülüyor. Kuyumcular, internetten ancak güvenilir yerlerden altın alınması gerektiğini söylüyor. Poçan Kuyumculuk Satış Danışmanı Alper Korkmazdağ, sahte altına karşı uyarılarda bulundu. Korkmazdağ, ‘’İnsanlara sahte altın almamaları için öncelikle güvenli yerden alışveriş yapmalarını tavsiye ediyorum. Piyasada merdiven altı ürünler çok fazla satılmaya başladı. Özellikle internet satışlarında daha uyguna alabilmek için ne olduğu belirsiz siteler var. O sitelerde uyguna bulabiliyorlar ama bu altının kaç ayar olduğu bile belli değil. İnternet üzerinden alınacaksa eğer sadece güvenilir ve belirli firmalardan alınabilir.’’ dedi.

alper-korkmazdag.jpg

‘BİZ BİLE ANLAYAMIYORUZ’

Sahte altının anlamanın zor olduğundan bahseden Korkmazdağ, ‘’Altın fiyatlarının yüksekliği nedeniyle çok fazla sahtesi çıktı. Deterjan gibi ürünleri altının üzerine döküp, sahte olup olmadığının anlaşılması gibi bir şey mümkün değildir. Yani biz bunu satış danışmanı olduğumuz halde zor anlıyoruz. Müşterilerin de anlaması çok zor olabilir. Altın dış görünüşünden anlaşılmıyor çünkü gerçekten çok başarılı kaplama yapıyorlar. Kaplamayı biz bile anlayamıyoruz.’’ sözlerine yer verdi.

altin-1.jpg

‘TERCİH GRAM ALTINDA’

Altında vatandaşın tercihinin gramda olduğunu söyleyen Korkmazdağ, ‘’Şu anda yoğunluk gram altında. En fazla gram altın satılıyor. Çünkü müşterinin en az kayıp yaşadığı, alış-satış oranlarının en düşük olduğu altın türüdür. Çeyrek biraz daha geleneğimiz olduğu için düğün sezonunda daha hareketli oluyor.’’ bilgilerini aktardı.

BÜŞRA ERKUŞ/YENİ HABER GAZETESİ