Sahurda "Mehter Marşı" çalacak davulculara ritim dersi

Çorum'da, ramazan ayı süresince fes, beyaz gömlek ve yelekten oluşan geleneksel giysilerle mahalleleri dolaşarak vatandaşları "Mehter Marşı" ile sahura kaldıracak davulculara ritim dersi veriliyor- Çorum Belediyesi Mehterbaşı Selahattin Delice:"Ramazan bo
Sahurda "Mehter Marşı" çalacak davulculara ritim dersi

ÇORUM (AA) - Çorum'da, ramazan ayı süresince fes, beyaz gömlek ve yelekten oluşan geleneksel giysilerle mahalleleri dolaşarak vatandaşları "Mehter Marşı" ile sahura kaldıracak davulcular ritm dersi alıyor.

Çorum Belediyesi ve Davulcular Derneğinin iş birliğiyle belirlenen ramazan davulcuları, pazar gecesinden itibaren vatandaşları sahur için uyandıracak.

Geleneksel giysileri giyme zorunluluğu getirilen davulcular, sahurda sadece "Mehter Marşı" çalacak.

Davulculara hem birbirlerini tanımaları hem de "Mehter Marşı"nı en iyi şekilde çalmaları için eğitim verilmeye başlandı.

Yaşları 20 ile 74 arasında değişen 45 davulcuya, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğünde, Çorum Belediyesi Mehterbaşı Selahattin Delice tarafından ritim dersi veriliyor.

Delice, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yıldır sürdürülen uygulamanın bu yıl da devam edeceğini söyledi.

Osmanlı'dan gelen kültürleri canlandırmaya devam ettiklerini dile getiren Selahattin Delice, "Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kaldı. Biz de belediye olarak belirlediğimiz davulcu arkadaşlarımızı topladık ve eğitim vermeye başladık. Ramazan boyunca Çorum'da 45 davulcu olacak. Arkadaşlarımız önceki yıllarda olduğu gibi yine Mehter Marşı çalacak. Başka makam yasak. Tek ses, tek yürek olalım istiyoruz." dedi.

Davulcuların disiplin içinde görev yapacağını, fes, yelek ve beyaz gömlek giyip, kimlik kartı bulunduracaklarını anlatan Delice, kimlik kartı olmayanların davul çalamayacağını belirtti.

Selahattin Delice, ramazan davulcularının belediyeden ücret almadıklarını da vurgulayarak, "Vatandaşlar gönüllülük esasına göre bahşiş verebilir. Davulcular da sadece ramazan ayının ortasında ve sonunda bahşiş isteyebilecek. Çünkü emekleri ve hakları var." ifadesini kullandı.

Kaynak: