Said Ercan Konya’da büyük ilgi topladı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Şivlilik Çocuk Bayramı Selçuklu Kongre Merkezi’nde konuşmacı Said Ercan ile başladı.
Said Ercan Konya’da büyük ilgi topladı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen Şivlilik Çocuk Bayramı Selçuklu Kongre Merkezi’nde başladı. Programın ilk konuğu olan Said Ercan, İslam’ın insanlar tarafında hangi yerde olduğu ve çocukların Şivilik Bayramını nasıl gördüklerini anlattı.

ÇOCUKLAR ŞİVİLİK BAYRAMININ ÖNEMİNİ BİLİYOR

Çocukların Şivilik Bayramını ve üç ayların önemini bildiğini söyleyen Ercan, “Çocuklar Şivilik Bayramının ne anlama geldiğini bilerek kutluyorlar. Okulda çocuklara soru sordurarak özgüvenini kazandırmış oluruz. Böylelikle çocukların bakış açıları da değişir” dedi. Fransa Milli Eğitim Bakanlığı tarafından anne baba kelimesinin kaldırılıp yerine ebeveyn denileceğini ifade eden Ercan, bu kelimelerin kaldırılmasının cinsiyet kavramının gittiği anlamına gelir diye konuştu.

ERCAN: İNSANLAR SONUNDA İSLAM’A KOŞACAKLAR

İslam’ı engellemek için bazı insanların Reform ve Rönesans gibi yenileşme yaptıklarının altını çizen Ercan, şu şekilde konuştu: “İslam'ı engellemek için Reform ve Rönesans gibi yenileşme başlattılar. Daha sonra 1. ve 2. Dünya Savaşı olunca medeniyet bitti dediler. İnsanlar sonunda İslam’a koşacaklar. Gazze olayını sosyal medyada gördük batı artık açılıp Müslümanları kötülemeye başladı.”


Serkan Özgür, Büşra Sağlam, Elveda Mihriban Danabaş

Etiketler :