‘Şair Sezai Karakoç dürüst ve samimiydi’

Konya Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Selçuklu Salı Sohbetleri’nde şair, yazar, mütefekkir ve siyasetçi “Sezai Karakoç”u anlattı.
‘Şair Sezai Karakoç  dürüst ve samimiydi’

Konya Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Selçuklu Salı Sohbetleri’nde şair, yazar, mütefekkir ve siyasetçi “Sezai Karakoç”u anlattı. Sözlerine Sezai Karakoç’un “Masal” adlı şiirin okuyarak başlayan Dr. Güçlü, Osmanlı’nın son dönemlerinde Türk aydının düştüğü durumu özetledikten sonra Sezai Karakoç’un dedesi Hüseyin Bey’in Plevne Savaşı'na katıldığını, orta halli bir tüccar olan babası Yasin Bey’in I. Dünya Savaşı'nda Kafkasya Cephesi'nde çarpışırken Ruslara esir düştüğünü hatırlattı.

‘ŞEHZADEBAŞI ŞİİRİ ETKİLEYİCİ OLMUŞTUR’

Dr. Güçlü, Karakoç’la ilgili şunları dile getirdi: “Sezai Karakoç Siyasal Bilgiler Fakültesi sınavlarına girdi, kazandı ve okumaya başladı Mülkiye Dergisi’nde şiirleri çıktı. Bu arada 1950’li yıllarda bizzat tanıştığı Necip Fazıl’dan bir daha ömrü boyunca hiç ayrılmadı. Büyük Doğu’nun sanat edebiyat sayfalarını yönetti. Sonra Diriliş Dergisini çıkardı. 60 darbesiyle dergi kapandı. İstanbul gazetelerinde yazılar yazdı. 65’li yıllarda kurulan Türk Aydınlar Ocağı’nın ilk üyelerinden birisi de Sezai abidir. Sezai abi 16 Kasım 2021’de vefat etti. Şehzadebaşı şiiri çok etkileyici olmuştur.”