Sakaryaspor, Göztepe'yi tek golle geçti

Spor Toto 1. Lig'in 20. haftasında Sakaryaspor, deplasmanda Göztepe'yi 1-0 mağlup etti.
Sakaryaspor, Göztepe'yi tek golle geçti

Mücadeleyi deplasmanda kazanan Sakaryaspor puanını 28'e çıkardı. İzmir temsilcisi ise 24 puanda kaldı.

Ligin 21. Haftasında Sakaryaspor bir diğer İzmir temsilcisi Altınordu'yu konuk edecek. Göztepe ise Erzurumspor FK'ye konuk olacak.

Maçtan dakikalar

23. dakikada sağ kanattan gelen ortayı İsmail Köybaşı kontrol ettikten sonra kaleye gönderdi ve şut direkten döndü. Daha sonra Ali Akman dönen topu tamamlamaya çalışsa da Furkan Köse gol olmasına izin vermedi.
36. dakikada ceza sahasının çevresinde topla buluşan Ali Akman, İsmail Köybaşı’ya ara pası attı ve kaleciyle karşı karşıya kalan İsmail pozisyonu değerlendiremedi.
51. dakikada Ali Akman sağ kanatta bulunan Yasin Öztekin pasını verdi. Yasin'in ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Kenneth Mamah müsait pozisyonda topu kalenin üzerinden dışarı gönderdi.
66. dakikada Roshi’nin sağ kanattan verdiği pasla buluşan Kabongo Kasongo, kaleye şutunu gönderdi ve top az farkla dışarı çıktı.
77. dakikada Burak Süleyman’ın sol kanattan ortasında ceza sahası içlinde Hakan’ın şutunda top Emir’in eline çarptı ve hakem Muhammet Ali Metoğlu penaltı noktasını gösterdi.
80. dakikada penaltıda topun başında geçen Kasongo meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1

Stat: Gürsel Aksel
Hakemler: Muhammet Ali Metoğlu xx, Nurettin Dinçer Demir xx, Özcan Sultanoğlu xx, Burak Taşkınsoy xx
Göztepe: Ekrem Kılıçarslan x, Emir Ortakaya x, Yasin Öztekin x (Marko Kvasina 70. dk x), Romal Palmer x (Kenneth Mamah dk. 46 x), İsmail Köybaşı x, Dino Arslanagic x (Erhan Gottwalt dk. 46 x), Emre Gedik x, Yalçın Kayan x, Atınç Nukan x, Tuğbey Akgün x (Isaac Atanga dk. 82 ?), Ali Akman x (İzzet Furkan dk. 90+2 ?)
Yedekler: Arda Özçimen, Tarık Çamdal, Uğur Yıldız, Efe Saçıkara
Teknik Direktör: Şakir Özkayımoğlu
Sakaryaspor: Furkan Köse xx, Serkan Odabaşıoğlu xx, Isaac Donkor xx, Michal Nalepa xx (Mehmet Akyüz dk. 88 ?), Hüsamettin Tut xx, İsmail Erdoğan xx, Burak Süleyman xx (Çağlayan Menderes dk. 90+6 ?), Odise Roshi xx, Deni Milosevic x (Hakan Yavuz dk. 61 x), Ümit Kurt xx, Kabongo Kasongo xxx
Yedekler: Cihan Topaloğlu, Bülent Yavuz, Oğuz Yıldırım, Berkay Kurubacak
Teknik Direktör: Serkan Özbalta
Gol: Kabongo Kasongo (dk. 80)
Sarı kartlar: Erhan Gottwalt, Emir Ortakaya, Emre Gedik, Ekrem Kılıçarslan (Göztepe), Burak Süleyman (Sakaryaspor)

Serkan Özbalta: “Yukarıyla ilgili hayallerimiz var”

Sakaryaspor Teknik Direktörü Serkan Özbalta, Göztepe maçının ardından galibiyet serisini sürdürmek istediklerini ifade ederek, “Yukarıyla ilgili hayallerimiz var” şeklinde konuştu.

Spor Toto 1. Lig’in 20. haftasında Göztepe’ye konuk olan Sakaryaspor, rakibini 1-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Sakaryaspor Teknik Direktörü Serkan Özbalta, kısa ve verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade ederek, “İlk yarının son maçını kazanarak bitirmiştik. Tek hazırlık maçı oynadık ama bu bizi hem oyunsal hem mental anlamda geliştirdi. Oyuncular çok daha iyi şeyler yapabileceklerinin mesajını verdiler” dedi.

Galibiyet serisi yakalamak istediklerini ifade eden Özbalta, “Maç puan anlamında istediğimiz gibi gitti. Gol yollarında etkili ama fazla gol yiyen bir takımdık. O anlamda hem deplasman galibiyeti hem de gol yemeden bir galibiyet aldık. Bugün bizim için çok değerli bir 3 puan aldık. 2’de 2 yaptık. Bunun devamını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Cuma günü Altınordu ile sahalarında karşılaşacaklarını hatırlatan Özbalta, “Yarın hemen o maça motive olmak zorundayız. Yukarıyla ilgili hayallerimiz var. Sonuçta kazandığımız 3 puandan dolayı oyuncularımızı tebrik ediyorum. Kendilerini geliştirdiklerini bugün gördük. Taraftarlarımıza mahcup olmadığımız için çok mutluyum. Süreklilik ve devamlılık sağlamak çok önemli. Mücadele gücü ve temposu yüksek oyunlar oynamak zorundayız” dedi.

Şakir Özkayımoğlu: “Çok çalışıyoruz ama olmuyor”

Göztepe Teknik Direktörü Şakir Özkayımoğlu, Sakaryaspor maçının ardından son vuruşları yapamadıklarını ifade ederek, “Çok çalışıyoruz ama olmuyor” şeklinde konuştu.

Spor Toto 1. Lig’in 20. haftasında Göztepe, konuk ettiği Sakaryaspor'a 1-0 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Göztepe Teknik Direktörü Şakir Özkayımoğlu, rakiplerini tebrik ederek, “Sahadan mağlubiyetle ayrıldık onun için Göztepe taraftarından, sarı-kırmızılı camiamızdan özür diliyoruz. Çok üzgünüz” dedi.

Maçın genel stratejisini hafta içinde çalıştıklarını kaydeden Özkayımoğlu, “Atakları Tuğbey ile karşılayıp kaptığımız toplarla ani çıkarak pozisyon buluruz diye düşündük. İlk yarı bunu başardık. İlk yarı pozisyonlarımız vardı. Son vuruşları yapamadık. Çok çalışıyoruz ama olmuyor. Palmer ilk yarı takımın kötülerindendi. Dino da rahatsızlandı. Dişlinin biri bozulduğu zaman çok sıkıntı çekiyoruz. Üretmeye çalıştık. Ürettik ama son vuruşları istediğimiz gibi yapamadık” diye konuştu.
Önlerinde zor bir fikstür olduğunu belirten Özkayımoğlu, “Boluspor maçında taraftarımızla buluşacağız. Önümüzde çalışacağımız 1 hafta var. Maça hazırlanmak bu moralsizlikle zor olacak ama üstesinden geleceğiz. Takımımızda bugün çok çok iyi oynayan oyuncularımız vardı. Bu oyuncuların fazla olması gerekiyor. Bu arma her şeyden daha değerli. Göztepe’yi iyi yerlere getirmek için her şeyi yapacağız” dedi.

Etiketler :