Saldırıların yüzde 99’u engellendi

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Avichay Adraee, İran tarafından yapılan saldırıların yüzde 99'unun engellendiğini duyurdu.
Saldırıların yüzde 99’u engellendi

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Avichay Adraee, İran tarafından yapılan saldırıların yüzde 99'unun engellendiğini duyurdu. Adraee, saldırıda yaklaşık 170 İHA, 30 seyir füzesi ve 120 balistik füzenin kullanıldığını, Beerşeba kentinin doğusundaki Nevatim hava üssünde altyapının küçük çaplı hasar aldığını belirtti.

IDF Sözcüsü Adraee, İran'ın dün gece İsrail'in askeri tesislerine yönelik saldırılarına ilişkin detayları paylaştı. Adraee, saldırıların yüzde 99'unun engellendiğini belirterek, "İsrail topraklarına yönelik tehditlerin yüzde 99'unu önledik. Bu çok önemli bir stratejik başarıdır. Dün İran İsrail'e karşı bir saldırı başlattı ve saldırıda balistik füzeler, insansız hava araçları ve seyir füzeleri gibi çeşitli türlerde 300'den fazla tehdit kullanıldı. İran tehdidi, IDF'nin hava ve teknolojik üstünlüğü ve tehditlerin ezici çoğunluğunu engelleyebilen güçlü bir savaş koalisyonunun katılımıyla karşılaştı. İsrail topraklarına yönelik tehditlerin yüzde 99'unu önledik" dedi.

YAKLAŞIK 170 İHA KULLANILDI

Adraee, saldırıda yaklaşık 170 İHA'nın yanı sıra 30 seyir füzesi ve 120 balistik füzenin de kullanıldığını belirterek, "İran tarafından fırlatılan yaklaşık 170 insansız hava aracından tek bir tanesi bile İsrail Devleti'ne topraklarına girememiş, hava kuvvetlerine ait savaş uçakları ile bizim ve müttefiklerimizin hava savunma sistemleri düzinelercesini engellemiştir. İran tarafından fırlatılan 30'dan fazla seyir füzesinden hiçbiri İsrail topraklarına girmemiştir. Savaş uçaklarımız 25 füzeyi ülke sınırları dışında durdurmuştur. 120'den fazla balistik füzenin çok küçük bir kısmı İsrail sınırından içeri girmiş, geri kalanı ise engellenmiştir. Bu az sayıdaki füze Nevatim bir hava kuvvetleri üssüne düşmüş ve altyapıda küçük çaplı hasara yol açmıştır" ifadelerini kullandı.

Saldırıların yüzde 99’u engellendi

Kaynak:DHA