Salgın hastalık var mı? Bakan Koca'dan kritik açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesine ilişkin yaptığı açıklamada herhangi bir bulaşıcı hastalık salgını saptanmadığını söyledi. Valilik ya da kaymakamlıkların musluk suları içilebilir duyurusuna kadar içme ve diş fırçalama için ambalajlı suların tercih edilmesi konusunda uyarıda bulunan Bakan Koca, "Köylerimize doktor, ilaç ve yardım malzemeleri ambulanslar ve UMKE araçlarıyla götürülüyor" dedi.
Salgın hastalık var mı? Bakan Koca'dan kritik açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli çifte depremde etkilenen illerden olan Hatay'da Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesine kurulan sahra hastanesinde açıklamalarda bulundu.

Hatay dışında deprem bölgesine şebeke suyu verilebildiğini kaydeden Bakan Koca, "Valilik ya da kaymakamlıkların 'musluk suyu içilebilir' duyurusuna kadar, içme ve diş fırçalama için ambalajlı sular tercih edilmelidir" diye konuştu.

BULAŞICI HASTALIK RİSKİ VAR MI?

Bakan Koca, deprem bölgesinde bugüne kadar herhangi bir bulaşıcı hastalık salgını saptanmadığını söyledi.

Köylere doktor, ilaç ve yardım malzemelerinin ambulanslar ve UMKE araçlarıyla götürüldüğünü belirten Bakan Koca, "Afetin yaralarını hep birlikte saracağız. Hiçbir vatandaşımız yalnız değildir. Her bir depremzedemiz iyileşene kadar burada olacağız" dedi.

Etiketler :