Salih Sedat Ersöz'ün Filistin & Vefa kitabı yayımlandı

Aydan Arı Günden Duru ve Fetö'nün İç Yüzü kitaplarının yazarı Konyalı Salih Sedat Ersöz'ün, yeni kitabı Filistin & Vefa kitabı yayımlandı.
Salih Sedat Ersöz'ün Filistin & Vefa kitabı yayımlandı

Yeni kitabıyla ilgili bilgi veren Salih Sedat Ersöz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

İslâm dünyası kaynıyor. Ortadoğu yanıyor. İslâm ülkelerinin insanları inim inim inliyor. Müslümanlar kırılıyor. Kardeşlerimiz kan ve gözyaşı döküyor. Dünyanın her tarafında Müslümanlar zulüm altında feryat figan ediyor. Filistin’de Müslüman kardeşlerimiz bütün dünyanın gözü önünde soykırıma uğruyor. Dünya tarihinde zor görülen bir katliam yaşanıyor Gazze’de…

Bu zulmün karşısında bir yazar olarak gazete köşe yazılarımın yeterli olmadığını bir kitap yayınlayarak Filistin’in, Gazze’nin sesini her tarafa duyurmak gerektiğini düşündüm.

İsrail Devleti1948 yılında kuruldu. Ama kurulan bu devlet tam anlamıyla bir işgal ve terör devletiydi. Bu tarihten itibaren de asırlardır o bölgede yaşayan Filistinli Müslümanların dinmeyen acısı başladı. İsrail, Filistin topraklarının %6’sını işgal etmekle başladı, bugün % 85’e ulaştı. Geri kalan %15’ini de almak ve Filistin Müslümanlarını o bölgeden tamamen çıkarmak için yapmadık zulüm bırakmıyor. Yakıp yıkıyor, öldürüyor, her türlü zulmü, işkenceyi reva görüyor.

Bu işgalin ve yapılan zulmün içyüzünü ve Filistin ile Kudüs’ün tarihi geçmişinden bugüne kadar olan gelişmeleri ortaya koymak için yaptığım çalışmamı kitapta topladım. Araştırmam ve makalelerimden oluşan bu çalışmamı konu ile ilgili şiirlerimle de süsledim. Merakla ve heyecanla okunacağından şüphem yok. Ayrıca başta Filistin’e ve zulüm altında inleyen diğer soydaşlarımıza, dindaşlarımıza olmak üzere tüm mazlum milletlere ve tüm fertlere vefa göstermek hayatımızın her safhasında yer almalıdır. Her alanda gösterilmesi şart olan vefaya da bu kitabımızda yer veriyoruz. Kitabımı inceleyerek takdim yazma lütfunda bulunan Yılmaz Altunsoy Hocama şükranlarımı sunuyorum. Katkısı nedeniyle değerli Mustafa Arslan kardeşime teşekkürü borç biliyorum. Onuncu kitabım olarak bu çalışmamı nasip eden Cenab-ı Hakk’a ne kadar şükretsem azdır. Gayret bizden, tevfik ve nusret Allah’tandır."

salih-sedat-ersozun-filistin-vefa-kitabi-yayimlandi.jpg

Kaynak:HABER MERKEZİ