Şampiyonlar Ligi'nde heyecan yeniden başlıyor

Şampiyonlar Ligi'nde heyecan aylar sonra yeniden başlıyor. Çeyrek finale çıkacak takımlardan ikisi bu akşam oynanacak Juventus - Lyon ve Manchester City - Real Madrid maçlarının ardından belli olacak.
Şampiyonlar Ligi'nde heyecan yeniden başlıyor

Koronavirüs salgını sebebiyle 5 aydır oynanamayan Şampiyonlar Ligi maçları futbol severlerle buluşuyor.

Çeyrek finalde mücadele edecek 8 takımın 4'ü daha önce belli olmuştu. Kalan 4 takımın ikisi ise bu akşam; Juventus - Lyon ve Manchester City - Real Madrid maçlarının ardından belli olacak.

Bu karşılaşmalarda seyirci olmayacak ancak oynanacak olan iki dev maç futbol severleri ekrana kilitleyecek.

Lyon evinde oynadığı ilk maçı İtalyan devi Juventus karşısında 1-0 önde tamamlamıştı. Bu skorun avantajı ile rövanşa çıkacak olan Lyon'da Youssouf Kone ve Kenny Tete'nin durumu maç saatinde belli olacak.

İtalya'da sezonu şampiyon tamamlayan Juventus'ta ise De Sciglio ve Douglas Costa sakatlıkları nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek.

Cristiano Ronaldo liderliğinde maça çıkacak olan Juventus'ta teknik direktör Maurizio Sarri rakibin kontra atak futbolundan endişe ediyor. Ancak Sarri elindeki yıldızlarla sonuca gideceğinden emin.

Lyon teknik direktörü Rudi Garcia ise İtalyan ekibinin gücünü bildiklerini ancak hırsları ve becerileri sayesinde çeyrek finale çıkmak istediklerini söyledi.

Gecenin diğer maçı ise Manchester City ve Real Madrid arasında..

ilk maçı deplasmanda 2-1 kazanan City bu karşılaşma öncesi daha rahat.

Manchester City’de diz sakatlığı bulunan Sergio Agüero bu maçta forma giyemeyecek. Benjamin Mendy’nin de cezası bulunuyor.

Real Madrid’de ise sakatlığı bulunan Mariano Diaz ve ilk maçta kırmızı kart gören kaptan Sergio Ramos yok. Marcelo'nun durumu ise şüpheli.

Dünyanın en gözde teknik direktörleri; Josep Guardiola ve Zinédine Zidane'ı karşı karşıya getirecek mücadele ikilinin kariyeri açısından da önemli.

Maç öncesi konuşan Guardiola, her zaman bir Barcelona taraftarı olacağını ve Real Madrid'i elemek için ellerinden geleni yapacağını söyledi. Guardiola ayrıca skor avantajının da bu maç için önemli olmadığına vurgu yaptı.

Real Madrid Teknik Direktörü Zinédine Zidane ise maç konuşmasında; "Geride olduğumuzu biliyoruz. Bu maçı kazanarak sonunu kadar gitmeyi arzuluyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu akşam oynanacak Juventus - Lyon ve Manchester City - Real Madrid maçları saat 22.00'de başlayacak. 

TRT Spor