"Samsun için okuma vakti" projesi

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan proje kapsamında her gün saat 20.00 ile 20.20 arasında sosyal medya üzerinden mesaj atılarak öğrenci ve veliler kitap okumaya davet edilecek - Vali Kaymak: - "Bana da motivasyon olacak. Ben de akşam saat 08.00'de ki
"Samsun için okuma vakti" projesi

SAMSUN (AA) - Samsun Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan "Samsun için okuma vakti" projesi kapsamında her gün akşamları sosyal medya üzerinden mesaj atılarak öğrenci ve velilerin kitap okuması sağlanmaya çalışılacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün daha önce öğrencilerin okulda kitap okuması amacıyla yürüttüğü "Oku Anla Yaşa" projesi geliştirilerek, "Samsun için okuma vakti" projesi geliştirildi.

Öğrenci ve velilerin kitap okumaya teşvik edilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce sosyal medya üzerinden her gün saat 20.00'de mesaj atılarak öğrenci ve vatandaşlar kitap okumaya davet edilecek.

Vali Osman Kaymak, projenin tanıtımı dolayısıyla kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda, vatandaşların sahip çıkması halinde projeden güzel sonuçlar alınabileceğini söyledi.

Kendisinin de okuma alışkanlığının azaldığını belirten Kaymak, şunları dile getirdi:

"Bana da motivasyon olacak. Ben de akşam saat 08.00'de kitap okumaya başlayacağım. Kitap okuma vaktimde belki televizyonu açıp haberleri dinleyecektim veya çok önemli bir mesaja cevap verecektim ama inşallah o saatte bundan sonra elimdeki bütün dijital aletleri bir kenara bırakarak kitap okuyacağım."

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da insanları kitaba ulaştırmayı kolaylaştırmak istediklerine işaret ederek, kitabın cep telefonlarına ulaşmak kadar kolay hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

- "Tramvaylarda küçük kütüphaneler oluşturulabilir"

Tramvaylarda da küçük kütüphaneler oluşturulabileceğini dile getiren Yılmaz, "30 tramvay var. Bu tramvaylarımıza şehir merkezinden binen bir kişi, üniversiteye 55 dakikada gidiyor. 55 dakika iyi bir okuma süresidir. Hatta otobüs duraklarına da kitap koyabiliriz. Kitapları insanlarımız alsa, evine gitse ne olur? Birini okur getirir, yerine koyar, diğerini alır." ifadesini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de günün belirli saatinde tüm aile bireylerinin katılımının sağlandığı kitap okuma saati düzenlenmesinin çocuğa okuma konusunda güçlü bir motivasyon kazandırabileceğine dikkati çekti.

Televizyon, bilgisayar, telefon, tablet gibi dijital eşyalara evde çok vakit ayrıldığına işaret eden Esen, "Sosyalleşmenin düşmanı aletlere zaman ayrıldığı okuma zamanları da oluşturulabilir. Veliler, çocukları ile özel vakitler geçirip aile bağlarını güçlendirebilir. Bu çocuğa değer verildiğini hissettirecek önemli bir göstergedir." diye konuştu.

Ailelerin çocuklarının okumasını istiyorsa kendilerinin de okuması gerektiğinin altını çizen Esen,"Etkinliğinin Samsun'da bilinirliğini artırmak, gündem oluşturmasını sağlamak ve il genelinde ortak hareket edebilmek için Twitter'de hashtag etkinliği yapmayı planlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Proje, Vali Kaymak'ın bu akşam saat 20.00'de "samsunokumavakti" etiketiyle atacağı ilk mesaj ile başlayacak.


Kaynak: