Samsun'da vaka sayıları yeniden yükselişe geçti

Vali Zülkif Dağlı:- "Maske, mesafe önlemlerine riayet edelim, aşı hakkımız varsa bunu mutlaka kullanalım"
Samsun'da vaka sayıları yeniden yükselişe geçti

SAMSUN (AA) - Samsun Valisi Zülkif Dağlı, kentte vaka sayılarının arttığını belirterek, "Lütfen koronayla mücadelede eski ayarlarımıza dönelim. Maske, mesafe önlemlerine riayet edelim, aşı hakkımız varsa bunu mutlaka kullanalım, aşımızı ertelemeyelim." ifadelerini kullandı.

Dağlı, yaptığı yazılı açıklamada, pandeminin son durumu ve ildeki vakaların seyri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kentte son günlerde pandemi rakamlarında, görmek istemedikleri bir tabloyla karşı karşıya olduklarını belirten Dağlı, "18-24 Aralık haftası verilerinde kısmi bir gerileme gösteren vaka sayımız, son 10 gün itibariyle yeniden bir yükseliş içine girdi ve ilimizde maalesef vaka sayımız yüzde 50 oranında, hızlı bir artış gösterdi." ifadelerini kullandı.

Vali Dağlı, şunları kaydetti:

"Ülkemizde görülen Omicron varyantının etkileri, henüz şehrimizde görülmeden ortaya çıkan bu ani artış bizi endişelendiriyor ama bu durum sadece bizi endişelendirmemeli. Hepimiz, yeni varyantın etkileri ilimizde ortaya çıkmadan, bu olumsuz tablodan kurtulmanın yollarını aramalı ve koronanın bizi bunalttığı, ölümleri arttırdığı günleri hatırlayarak, Omicron'u yenmek için eski ayarlarımıza, önlemlere daha sıkı uyum sağladığımız günlere geri dönmeliyiz. Çene altı maske kullanmaktan vazgeçmeli, kalabalık yerlerden olabildiğince uzaklaşmalı, bu ortamlarda bulunmamız gerekiyorsa kesinlikle maskeli olmalı ve hepsinden de önemlisi mutlaka ve mutlaka aşımızı yaptırmalıyız."

Devletin salgınla mücadelede her türlü imkanı sağladığını vurgulayan Dağlı, "Son günlerde Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan düzenlemeyle, bir önceki aşısının üzerinden 3 ay geçen vatandaşlarımıza da hatırlatma dozlarını yaptırma hakkı verildi. Yerli aşımız Turkovac'ın ilimize gelmesine sayılı günler kaldı. Elimizde bu kadar güçlü silah varken bu mücadeleyi kaybetmemeli, ilimizi koronadan korumalı, onca zorluğun ardından, yerli aşımızı da ürettiğimiz bir ortamda vaka sayımızın artmasına, yeni can kayıpları yaşamamıza izin vermemeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşlara çağrıda bulunan Dağlı, "Lütfen koronayla mücadelede eski ayarlarımıza dönelim. Maske, mesafe önlemlerine riayet edelim, aşı hakkımız varsa bunu mutlaka kullanalım, aşımızı ertelemeyelim. Şehrimize doğru gelen yeni varyant, etkisini göstermeden, önlemimizi alalım. Omicron’a şehrimizi teslim etmeyelim." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: