- Haberler
- Teknoloji Bilim
- Samsung Galaxy S6, çift kavisli ekrana sahip olabilir
Samsung Galaxy S6, çift kavisli ekrana sahip olabilir
Samsung Galaxy Note Edge'de karşımıza çıkan kavisli ekran paneli, Galaxy S6′da iki yana doğru eğimli bir şekilde karşımıza çıkabilir
Samsung’dan geçtiğimiz günlerde sızdırılan bilgiler, 2015 yılında tanıtılması planlanan Galaxy S6‘nın Galaxy serisine yeni bir soluk getireceği iddialarını içeriyordu. Project Zero kod adı ile, serinin önceki modellerinde takip edilen harf sıralamasını alt üst eden Galaxy S6, metal gövdeli ilk Galaxy S olmaya hazırlanıyor.
IHD Technology yetkilisi Jerry Kang, Project Zero’da göreceğimiz tasarım yeniliklerine ait ip uçlarınınGalaxy Note Edge adlı konsept cihazda gizli olduğunu iddia ediyor. IFA 2014 fuarında sizler için ön incelemesini hazırladığımız Galaxy Note Edge, sağ kenarında kavis yaparak kullanıcıya ikincil bir ekran sunmasıyla dikkat çekiyordu. Samsung Galaxy S6′nın QHD çözünürlüklü ekranında, sol ve sağ kenarların ikisinin de eğimli olacağı söyleniyor.
64-bit Qualcomm Snapdragon 810 çipset ya da eşdeğer seviyede Exynosişlemci ile birlikte geleceği iddia edilen Project Zero, çift kavisli ekrana sahip olursa, hem solak hem de sağlak kullanıcıların tümüne eşit bir tecrübe sunmayı başaracaktır. Nitekim, akıllı telefonlarını sol eliyle tutmayı tercih eden birçok kullanıcı, Galaxy Edge’in sağa eğimli ekranından şikayetçi.
Daha önceleri 5,9 inç büyüklüğünde ve 4K çözünürlükte Super AMOLED ekran ürettiği söylenen Samsung, bu yıl başlattığı yenilik rüzgarını 2015 yılında da devam ettirecek gibi görünüyor.
Ömer Uz / TechnoLabs
Bakmadan Geçme