Samsunspor-MKE Ankaragücü maçının ardından

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Fuat Çapa: "Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık"- MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Necati Erkmen: "Bugün sporcular mücadelelerini verdiler ve 2-0 yenildik. Bizim için yolun sonunda Ankaragücü bir üst lige çıkacaktır. Bunda
Samsunspor-MKE Ankaragücü maçının ardından

SAMSUN (AA) - Spor Toto 1. Lig'in 16. haftasında MKE Ankaragücü'nü 2-0 yenen Yılport Samsunspor'un teknik direktörü Fuat Çapa, hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Çapa, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, kendileri açısından MKE Ankaragücü maçının çok önemli olduğunu aktardı.

Samsunspor taraftarlarının da maça büyük önem verdiğine işaret eden Çapa, "Ben göreve geldikten sonra ilk kez tribünleri bu kadar dolu gördüm. Tekrar eski coşkulu günleri görmek çok sevindiriciydi. Gelen seyircileri kalıcı kılmak için iyi futbol oynamaya çalıştık. Taraftarları mutlu bir şekilde eve gönderdiğimiz için mutluyuz." dedi.

Çapa, Ankaragücü'nün taktik anlamda bekledikleri gibi maça başladığını belirterek, şöyle devam etti:

"Topu bize bırakıp, kazandıkları toplarla geçiş oyunu oynamaya çalıştılar. Bunu bilerek sahada doğru durmamız gerekiyordu. Hasan ve Cihan bugün sahada çok güzel duruş sergilediler. Takımımızın dengesi bu 2 oyuncumuzun dengesine bağlıydı. Maçın ikinci yarısında golü attıktan sonra rakibin risk alacağını biliyorduk. Ona göre hamle yaptık. Fofana'nın koşuları bizim için çok önemliydi. Rakip çift forvete dönünce bizde hamlemizi yaptık ve rakibe fazla pozisyon vermedik. Oyun olarak çok memnunum. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Oyunumuz gelecek adına çok ümit vericidir."


- Erkmen: "Ankaragücü bir üst lige çıkacaktır"

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Necati Erkmen ise, Samsunspor'u galibiyetinden ötürü kutlayarak, hakemin maç yönetimini eleştirdi.

Ligin 16. haftasına kadar hakemler hakkında konuşmadıklarını dile getiren Erkmen, "Daha önce hakemlerle ilgili konuşmadık. Bu maçın yönetimini ise kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Yediğimiz birinci gol öncesi verilen karar ile ilgili yorumu da kamuoyuna bırakıyorum. Samsunspor'a başarılar diliyoruz. Bana göre o pozisyonda bir darbe vardı. Hakem taktir hakkını devam ettirmek yönünde kullandı. Biz 111 yıllık bir camiayız. Bugün sporcular mücadelelerini verdiler ve 2-0 yenildik. Bizim için yolun sonunda Ankaragücü bir üst lige çıkacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." ifadesini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :