Şanlıurfa'da işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Kahramanmaraş Elbistan'dan Şanlıurfa'ya giden işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu hayatını kaybedenler için Elbistan Devlet Hastanesi'nde tören düzenlendi- Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan:- "Hiçb
Şanlıurfa'da işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden Şanlıurfa'ya giden işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu hayatını kaybedenler için Elbistan Devlet Hastanesi'nde tören düzenlendi.

Kazada yaşamını yitiren Şükran Entemiz, Melike Uysal, Onur Yay, Havva Ağca ve Gazel Kısaca için hastane morgu önünde, Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi. Ölenlerin yakınları ve hastane çalışanlarından helallik alındı.

Törene katılan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı konuşmada, ölenlere Allah'ta rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyerek, şunları kaydetti:

"Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımız bizim gazilerimizdir çünkü ulvi bir amaç uğruna, hak uğruna, adalet uğruna, geleceğimiz adına yola çıkmışlardı. Hiçbir yönlendirme olmadan, gönüllü olarak bu kervana katılmış kardeşlerimizi elimizde olmayan, hesapta olmayan, belki milyonda bir denilebilecek bir kazayla kaybetmiş olmanın hüznünü yaşıyoruz. Keşke onları kaybetmeseydik de bugün burada bu merasimi yapmasaydık."

Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Akif Türk de elim bir kazada çalışma arkadaşlarını kaybettiklerini ve acılarının çok büyük olduğunu söyledi.

"Sözün bittiği yerde" olduklarını dile getiren Türk, "Vakit dua ve birlik olmak vaktidir. Ebediyete uğurlayacağımız arkadaşlarımıza bol bol dua edelim.Yaralılar için de dua edelim. Çalıştığım süre boyunca eğer hakkım varsa helal ediyorum. Sizlerden de helallik diliyorum." diye konuştu.

Törenin ardından cenazeler, Hocazade Mezarlığı'na gönderildi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılmak üzere Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden Şanlıurfa'ya giden işçileri taşıyan Ahmet Bostancı'nın kullandığı 46 VK 309 plakalı midibüsün, Halil Bala idaresindeki 45 HS 042 plakalı otomobil ve bariyerlere çarparak devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi ölmüş, aralarında çocukların da bulunduğu 13 kişi de yaralanmıştı.







Kaynak: