1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Sarajevo: Cavusoglu se sastao s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Tegeltijom
Sarajevo: Cavusoglu se sastao s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Tegeltijom

Sarajevo: Cavusoglu se sastao s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Tegeltijom

Šef turske diplomacije Mevlut Cavusoglu jučer je doputovao u Sarajevo, a tokom dana se sastaje s državnim vrhom Bosne i Hercegovine

A+A-

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu boravi u zvaničnoj posjeti Sarajevu u okviru koje se sastao i sa predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoranom Tegeltijom, javlja Anadolu Agency (AA).

Prethodno se šef turske diplomacije sastao i sa zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministricom vanjskih poslova Biserom Turković.

On je nakon tog sastanka poručio kako Turska nastavlja snažnu podršku Bosi i Hercegovini i njenom narodu, uključujući i podršku u borbi protiv pandemije i u realizaciji projekta izgradnje autoputa Sarajevo - Beograd.

Poručio je kako Turska podržava prosperitet i cjelovitost BiH i integraciju svih zemalja Zapadnog Balkana u evropske i atlantske institucije i kako nastavlja doprinositi stabilnosti i miru u regionu.

Šefa turske diplomacije Cavusoglua su primili i članovi Predsjedništva BiH, a u nastavku posjete će se sastati i sa čelnicima Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Prije jučerašnjeg dolaska u Sarajevo, Cavusoglu je boravio i u posjeti Sloveniji tokom koje se u Ljubljani sastao sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Anžeom Logarom, premijerom Janezom Janšom i predsjednikom Borutom Pahorom.

 

HABERE YORUM KAT