Savaş gündemi olumsuz etkiledi! Konya’da düşüş

Piyasalarda jeopolitik ve siyasi gündem yakından takip ediliyor, bu gelişmelerden piyasalar olumsuz etkileniyor. Bugün BİST 100 endeksinde en çok değer kaybeden hisselerde, taban olan Borusan Mannesmann, Borusan Yatırım, Konya Çimento ve Yeo Teknoloji Enerji başta geldi.
Savaş gündemi olumsuz etkiledi! Konya’da düşüş

BIST 100 endeksinde en çok yükselen hisselerde yüzde 9,99 ile tavan olan İpek Enerji (IPEKE) önde gelirken, yüzde 2,36 ile Doğan Holding (DOHOL) ve yüzde 2,06 ile Kordsa (KORDS) onu takip etti.

EN ÇOK BU HİSSELER İŞLEM GÖRDÜ

İşlem hacimlerine bakıldığında günün en çok işlem gören hisseleri Türk Hava Yolları (THYAO), Koza Altın (KOZAL) ve Borusan Mannesmann (BRSAN) oldu.

KONYA ÇİMENTO DEĞER KAYBETTİ

BİST 100 endeksinde en çok değer kaybeden hisselerde, taban olan Borusan Mannesmann (BRSAN), Borusan Yatırım (BRYAT), Konya Çimento (KONYA) ve Yeo Teknoloji Enerji (YEOTK) başta geldi.

BUGÜN BIST100 ENDEKSİNDE EN ÇOK DÜŞEN HİSSELER

1) Borusan Boru (#BRSAN) -10%

2) Borusan Yatırım (#BRYAT) -10%

3) Konya Çimento (#KONYA) -10%

4) YEO Teknoloji (#YEOTK) -10%

5) Ege Endüstri (#EGEEN) -7%

BİST VBTS KAPSAMINDA 5 HİSSEYE TEDBİR UYGULAYACAK

BİST tarafından KAP'a gönderilen açıklamada, beş hissenin tedbir kapsamına alındığı açıklandı. BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamaya göre Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında, Konya Çimento (#KONYA.E) ve Netaş Telekom (#NETAS.E) payları 17/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 16/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. Say Yenilenebilir Enerji (#SAYAS)

16/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak. QNB Finansal Kiralama (#Qnbfl)

16/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak (internet emir yasağı ile) işlem görecek. Adel Kalemcilik (#ADEL)

16/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek.

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :