Şeb-i Arus için Konya’ya gelenler buraya akın ediyor! Kısa sürede 25 binden fazla ziyaretçi aldı

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Şeb-i Arus döneminde gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biri oldu. Mevlana Haftası’nda Tropikal Kelebek Bahçesini ziyaret eden turistlerin sayısı 25 bini geçti.
Şeb-i Arus için Konya’ya gelenler buraya akın ediyor! Kısa sürede 25 binden fazla ziyaretçi aldı

Uçuş alanıyla Avrupa’da en büyük, Türkiye’de ise ilk olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Konya’ya 750. Vuslat Dönemi (Şeb-i Arus) için gelen yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği yer oldu. Dünyanın dört bir yanından getirilen tropik bitkilerin de bulunduğu Tropikal Kelebek Bahçesinin, bu seneki ziyaretçi sayısı 630 bin, Şeb-i Arus döneminde ise 25 bini geçti. Kelebek Bahçesinin Baş Biyoloğu olan, kelebeklerin doğumundan bakımına kadar ilgilenen Biyolog Turgut Tuş, Şeb-i Arus döneminde Kelebek Bahçesinin en yoğun olduğu dönemlerden bir olduğunu ve gelen ziyaretçilerin ikinci uğrak yeri olduğunu söyledi.

konya-kelebek-bahcesi6.jpg

“ZİYARETÇİLERİMİZİN ŞAŞKINLIĞI BİZİ MEMNUN EDİYOR”

Ziyaretçilerin mutluluğuyla memnun olan ve bahçeye giren misafirlerin şaşkınlığından bahseden Turgut Tuş, “İçerde ziyaretçilerle birebir diyalog kurduğumuz için insanlar genellikle içerideki sıcaklıkla ve kelebeklerin üzerine konma ihtimalini düşünemiyor. Buranın bir akvaryum ve ortasında kelebeklerin uçtuğunu, insanların da etrafında yürüyeceğini düşünüyorlar. Ama içeriye girdikten hemen sonra yüze çarpan nem ile özellikle küçük yaş gruplarının üzerine kelebek konunca çok farklı bir durum ortaya çıkıyor. Ziyaretçilerimizin şaşkınlığı bizi memnun ediyor.” İfadelerini kullandı.

konya-kelebek-bahcesi8.jpg

2023’TE ZİYARETÇİ SAYISI 630 BİNİ GEÇTİ

Konya Tropikal Kelebek Bahçesinin 2023 yılında ziyaretçi sayısının 630 bini geçtiğini belirten Tuş, “Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 2015 yılının temmuz ayında açıldı. O günden bugüne kadar yoğun bir ziyaretçi ağırlıyoruz. Bu yıl içerisinde 630 bin ziyaretçiyi geçtik. Hz. Mevlana’dan sonraki en çok Konya'da ziyaretçi ağırlanan noktalardan bir tanesi olma unvanı kazandı. Geçen sene 600 bin civarında ziyaretçi ağırlamıştık. Bu yıl sadece aralık ayında, yani Şeb-i Arus döneminde 25 bin kişiyi geçtik. Bu sene yaz döneminde ziyaretçi sayımız temmuz ayında daha fazlaydı. 105 bin ziyaretçi ile kendi rekorumuzu kırdık.” şeklinde konuştu.

konya-kelebek-bahcesi5.jpg

“KONYA’YI ÇOK SEVİYORUM”

Konya’ya Şeb-i Arus için gelen İranlı pilot kaptanı Leila Ahari, "İran’dan geldim. Pilot kaptanıyım. Burası çok güzel. İyi ki geldim. Şeb-i Arus törenindeki semazen gösterileri beni çok etkiledi. En uygun kelime olarak, harikaydı diyebilirim. Ayrıca Konya’nın bütün yemekleri birbirinden güzel. Özellikle de etli ekmek. O kadar güzel ki yedikçe yiyesi geliyor insanın. Fenni fırın denilen küçük bir yer vardı. Oradan kahvaltı için ekmek aldık. Çok güzel tadı vardı. Herkes Konya’ya gelmeli. Konya’yı çok seviyorum." dedi.

konya-kelebek-bahcesi7fotograf.jpg

“ARUS GECESİNDEN VE DÖNEN SEMAZENLERDEN ÇOK ETKİLENDİM”

Şeb-i Arus etkinliğinin ve sema gösterisinden etkilendiğini belirten İranlı turist Afsane Agdam, “Ben İran Tahran’dan geldim. Şeb-i Arus için geldim. Arus gecesinden ve dönen semazenlerden çok etkilendim. Geçen sene de geldim. Önümüzdeki sene de geleceğim. Kelebekler Bahçesine ilk gelişim. Burası da çok hoş bir yermiş. Bahçenin her bir yanı çok güzel. Kelebeklerin üstümüze konması çok güzel bir his. Herkese tavsiye ederim.” diye konuştu.

konya-kelebek-bahcesi4.jpg

konya-kelebek-bahcesi.jpg

konya-kelebek-bahcesi2.jpg

konya-kelebek-bahcesi3.jpg

Kaynak:YENİ HABER