Şeb-i Arus haftasında otellerde yoğunluk! Konya'da kişi başı oda fiyatı ne kadar?

Şeb-i Arus etkinliklerinin otellerde doluluk oranlarını artırdığını söyleyen Karatay Paşapark Otel Müdürü Mustafa Şamcı, otellerdeki misafirlerin yüzde 70’inin İranlılardan oluştuğunu kaydetti.
Şeb-i Arus haftasında otellerde yoğunluk! Konya'da kişi başı oda fiyatı ne kadar?

Hz. Mevlâna'nın 749. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri (Şeb-i Arus) 07-17 Aralık 2023 tarihleri arasında Konya’da düzenlenmeye başladı. Yurdun dört bir tarafından ilgiyle karşılanan Mevlana Haftası, otellerdeki yoğunluğu da arttırıyor.

seb-i-arus-otellere-yaradi-odalar-doldu-fiyatlar-artti-004.jpeg

Mevlana tarafındaki otellerin yüzde 80-90 oranında artış gösterdiğini belirten Karatay Otel Müdürü Mustafa Şamcı, Şeb-i Arus etkinliklerine son 5 yılda İranlıların daha fazla ilgi gösterdiğini söyledi.

Mustafa Şamcı, Mevlana civarındaki otellerin yüzde 60-70’ini onların oluşturduğunu da ekledi. Konya’daki otel yoğunluğunun artmasındaki en büyük etkenin Konya Tarım Fuarı ve Organize Sanayinin gücünün olduğuna dikkat çeken Şamcı, spor müsabakaları, birçok alanda yapılan fuarlar, İranlı grupların yapmış olduğu mistik müzikler ve çeşitli etkinliklerin otellere olan talebi arttırdığını bildirdi.

seb-i-arus-otellere-yaradi-odalar-doldu-fiyatlar-artti.jpeg

“ENFLASYONDAN DOLAYI OTEL FİYATLARI YIL İÇİNDE DEĞİŞİYOR”

Enflasyonun vermiş olduğu zararlardan dolayı otel fiyatlarının yıl içinde birkaç kez değiştiğine değinen Şamcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Enflasyon sisteminin olmadığı dönemde oteller sezon içinde yıllık fiyat belirler. Şu anda enflasyonun vermiş olduğu zararlardan dolayı fiyatlar bir yıl süreyle korunamıyor. Bu sene içinde bir kaç defa fiyatları değiştirmiş olduğumuz zamanlar oldu.”

seb-i-arus-otellere-yaradi-odalar-doldu-fiyatlar-artti-003.jpeg

“OTEL FİYATLARI KİŞİ BAŞI, BİN-BİN 400 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR”

Mevlana haftası gibi özel zamanlarda fiyatların değiştiğine değinen otel müdürü,” Şeb-i Arus zamanında fiyatlar değişir çünkü grup yoğunlukları artar. Bu yüzden de herkes en iyi fiyatı almaya çalışır. Örneğin Mevlana haftasında otel fiyatları kişi başı, bin-bin 400 TL arasında değişiyor” diye konuştu.

seb-i-arus-otellere-yaradi-odalar-doldu-fiyatlar-artti-001.jpeg

“KONYA TURİZM AÇISINDAN HER İMKANA SAHİPTİR”

Konya’nın ulaşım, konaklama ve gezi lokasyonların da eksiğinin olmadığını kaydeden Şamcı,“Konya’nın ulaşım imkanları çok güzel. Trafik sorunu olmayan büyük bir şehir. Ayrıca turizm açısından da her türlü imkana sahiptir” dedi. Otellere, Mevlana Haftasında 5 yıldır yerli turistlerin gelmediğini belirten Şamcı, Ankara- Eskişehir gibi yakın yerlerden gelen insanların konaklamadan hızlı trenle geri döndüğünü ve bu durumun otellere olumsuz yansıdığını söyledi.

seb-i-arus-otellere-yaradi-odalar-doldu-fiyatlar-artti-002.jpeg

Etiketler :