Şeb-i Arus’da Ömer Tuğrul İnançer’e vefa

Mevlana’yı anma törenlerinin kurumsallaşmasında önemli katkıları bulunan ve yakın zamanda vefat eden, mutasavvıf, yazar, müzisyen ve avukat Ömer Tuğrul İnançer’in anısına, eşi Erişal İnançer’e, Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen program öncesinde Destarlı Mevlevi Sikkesi ve Şeb-i Arus Plaketi takdim edildi.
Şeb-i Arus’da Ömer Tuğrul İnançer’e vefa

Hazreti Mevlana’nın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen program öncesinde, Mevlana’yı anma törenlerinin kurumsallaşmasında önemli katkıları bulunan ve yakın zamanda vefat eden, mutasavvıf, yazar, müzisyen ve avukat Ömer Tuğrul İnançer’in anısına, eşi Erişal İnançer, sahneye davet edilerek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı tarafından kendisine Destarlı Mevlevi Sikkesi ve Şeb-i Arus Plaketi takdim edildi.

seb-i-arusda-omer-tugrul-inancere-vefa-2.jpg

Şeb-i Arus törenlerinin kurumsallaşmasında önemli katkıları bulunan isimler arasında yer alan Ömer Tuğrul İnançer, ilk kez 1971 yılında Konya’ya gelerek Mevlana’yı anma törenlerini izledi. İnançer, 1980’li yıllardan itibaren de bizzat törenlerin icrasında bulundu. 40 yılı aşkın bir süre yurt içinde ve yurt dışında Mesnevi sohbetlerinde ve Mevlevi müziğinin icrasında bulunan İnançer, her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen Şeb-i Arus Törenlerinin ana programı çerçevesinde aralıksız Mesnevi sohbetlerinde bulunmuştu.

seb-i-arusda-omer-tugrul-inancere-vefa-1.jpeg

Ömer Tuğrul İnançer Kimdir?

Bursa'da 1946'da dünyaya gelen Ömer Tuğrul İnançer, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Türk kültürü ve sanatı ile ilgili pek çok çalışmaya imza atan, eğitimi sırasında özel olarak müzik dersleri alan İnançer, yaklaşık 20 yıl muhtelif şirketlerde müşavir-avukatlık yaptı.

seb-i-arusda-omer-tugrul-inancere-vefa-1-001.jpg

İnançer, 1991'de kurucusu olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu'nda sanatçı-müdür olarak çalışmaya başladı, Haziran 2011'de emekli oldu. Radyo ve televizyon programlarında misafir sanatçı olarak yer alan, yurt içi ve yurt dışında konserle müzik faaliyetlerinde bulunan, tasavvuf konusunda konferanslar veren ve seminerlere katılan İnançer'in çeşitli makaleleri, röportajları ve yayınlanan 8 kitabı bulunuyor. Türk düşünce hayatının önemli isimlerinden olan, yazdığı kitaplarıyla, musiki ve dini alanda yaptığı konuşmalarıyla tanınan İnançer, evli ve 2 çocuk babasıydı.

seb-i-arusda-omer-tugrul-inancere-vefa-2.jpeg

Etiketler :