Sebahat Kılınç Milletvekili Aday Adayı oldu

Geçirdiği felç sonucunda cihazlı ayakkabı ile yürüyebilen Sebahat Kılınç, tüm engelleri aşarak öğretmen oldu. Müdür yardımcısı olarak görevine devam eden Kılınç, şimdi de engelli bireylerin sesi olmak için milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
Sebahat Kılınç Milletvekili Aday Adayı oldu

Engelli bir birey olan Sebahat Kılınç, tüm engelleri aşarak hayallerine ulaşmaya devam ediyor. AK Parti’den Konya Milletvekili aday adayı olduğunu duyuran Kılınç, tüm engellilerin yanında olacağını vurguladı. Kılınç, hayat hikayesinden şu şekilde bahsetti; “Hadim’in Korualan kasabasında dünyaya geldim. Bebekken felç geçirdim. Bu nedenle cihazlı ayakkabı ile yürüyebiliyorum. Bu durumu Allah’ın takdiri, imtihanın gereği bilerek azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağına inandım. Herkesin hayallerine ulaşmak için aynı imkanlara sahip olması gerekmediğini düşünerek amaçlarıma ideallerime kavuşmak için canla başla mücadele ettim. Asla yılmadım.”

sebahat-kilinc.jpeg

‘ÖĞRETMENLİK HAYATINA ADIM ATTIM’

Engelleri aşarak öğretmen olduğunu belirten Kılınç, “Bir engelli bireyim ve engelleri aşa aşa buralara kadar geldim. İlk ve ortaokulu kasabamda okudum. Liseyi Antalya' da bitirdikten sonra Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldum. 1992 yılında Diyarbakır Lice'de çiçeği burnunda bir öğretmen olarak büyük bir heyecan ve şevkle, hayalim olan öğretmenlik hayatına adımımı attım. Şu anda okul müdür yardımcısı olarak ilk günkü heyecanımı yitirmeden görevime devam ediyorum. Engeller engel tanımaz düsturuyla her türlü aktif proje ve etkinliklerde yer aldım. Üzerime düşen her türlü görevi sorumluluğumun bilincinde hakkaniyetle yerine getirdiğime inanıyorum.” şeklinde konuştu.

‘ENGELLİ BİREYLERİN SESLERİNİ DUYURMAYA GELDİM’

Engelli bireylerin seslerini duyurmak için gayret edeceğini vurgulayan Kılınç, “Dünyada pek çok engelli birey azim ve gayretleriyle engellerini aşmışlardır. Duygu ve düşünce gücüyle tarihe iz bırakmışlardır Ben de bitmek, tükenmek bilmeyen yürekten gelen enerjimi bütün gücümle vatanım için harcama yolunda bu yola çıktım. 30 yıllık öğretmenlik hayatımda edindiğim deneyimlerden yola çıkarak eğitim camiasının aydınlık yüzü olmaya geldim. Engelli bir birey olarak engellilerin engel tanımayan kalplerine dokunmaya onların seslerini duyurmaya geldim. Bundan sonraki maceramda öğretmenlerim ve engelli arkadaşlarımın sesi olarak çözüm odaklı çalışarak bu büyük sorumluluğumun bilinciyle vatanıma, milletime yararlı olabilmek için gece gündüz demeden çaba sarf edeceğim. Her zaman her yerde öğretmenlerimin ve engelli kardeşlerimiz yanında olacağım. Aranılan biri değil arayan biri olacağım. Herkese saygılar ve sevgiler.” sözlerine yer verdi.

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :