Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Seçime Doğru

Seçime Doğru

Açılışlar, müjdeler…

Seçim öncesi siyasi yoğunluk artarak devam ediyor.

Bu bayram kimse havadan sudan muhabbet etmek zorunda kalmadı mesela. Bayram sohbetlerinin de gündelik sohbetlerinde tek konusu seçim şuanda…

Altılı masa şöyle birlik beraberlik, böyle birliktelik diye esip gürlediği günlerde Konya’dan da acaba vekil artırırlar mı diye herkes düşünmüştür…

Listeler açıklandığından beri bakıyorum altılı masa sahada yok. Salon toplantılarıyla seçim çalışması yapıyorlar neredeyse…

Aday gösterilse şöyle oy alır, böyle ezer geçer falan diye yere göğe sığdıramadıkları Mansur Yavaş ve Akşener Konya programlarında açık havada partilileriyle buluştular mesela katılım sayıları Konya’da altılı masanın birbiriyle pekte alakası olmadığının göstergesi gibiydi.

Saadet partisinin toplantısı için konuşulacak hem çok şey var hem hiçbir şey yok. Konya’da meydanlara sığmayan Erbakan hoca nerde… Küçük bir salonu masa arkadaşlarıyla bile zar zor doldurabilen (ki salon tam dolu görünmüyordu) Karamollaoğlu nerde… Konya chp listesinde Saadetli bir aday olmadığını da belirteyim…

Seçimde son düzlüğe doğru ilerlerken Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan farkını hissettirmeye başladı. Enerjisiyle, vaatleriyle ve daha önemlisi gerçekleştirdikleriyle makamın hakkını en iyi verebilecek aday olduğunu gösteriyor.

Geçtiğimiz akşam canlı yayın sırasında geçirdiği ufak bir rahatsızlık oldu. Bu yoğun tempoyla bizler çalışsak emin olun yatak döşek serilirdik. Allah yardımcısı olsun.

Cumhurbaşkanının rahatsızlığı sonrası sosyal medyadan karşı cenahın paylaşımları ise gösteriyor ki insanlık da nasip meselesi.

Konya akşamları bu sıralar çok renkli. Gençler arkadaşlarıyla oturup sohbet ederlerken bir bakıyorlar bir vekil, bir vekil adayı, bir belediye başkanı çıkıyor karşılarına. Özellikle genç milletvekilleri ve milletvekili adayları gençlere sıkılmadan, kızmadan, kızanlara öf pöf demeden, tane tane anlatıyorlar ne merak ediliyorsa. Hep söylüyorum AK Parti sahada üstün hem sahayı iyi analiz ediyor hem de gerekten çalışkan teşkilatlara sahip.

Diğer partilerin ilk sıra adayları dışındaki adayları neredeler?

Mesela Ak Parti’nin son sıra dayı Muhammet Zeren. Yahu birinci sıradan aday olsa ancak o kadar çalışır. Seçilme seçilmeme kaygısı gütmeden teşkilat mensuplarıyla birlikte nerede vatandaşla buluşulması gerekiyorsa orada. Geç saatlere kadar da gençlere Ak Parti vizyonunu anlatıyor. Tebrik ediyorum. Dava şuuru, teşkilat terbiyesi bunu gerektirir. Allah Yardımcıları olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR