Seçmen listeleri ne zamana kadar askıda kalacak? Adınız listede var mı? Tıkla sorgula

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 2023 Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için takvimi duyurmuştu. Seçim takvimine göre seçmen listeleri askıya çıkıyor. Seçmen listesine itiraz etmek isteyenler ve deprem bölgesinde olup adres değişikliği yapmak isteyenler işlemlerini tamamlayabilecek. Peki, seçmen listeleri ne zamana kadar askıda kalacak, itiraz süresi nedir?
Seçmen listeleri ne zamana kadar askıda kalacak? Adınız listede var mı? Tıkla sorgula

SEÇMEN LİSTESİ ASKIDA

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin takvime göre muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ait askı listeleri güncellenmek için bugün 08.00 itibaiyle ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarıldu ve itiraz süreci başladı.

sorgulama.webp

SEÇMEN LİSTESİ NE KADAR ASKIDA KALACAK, İTİRAZ SÜRESİ NE KADAR?

Muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ait askı listeleri 2 Nisan'da askıdan indirilecek ve itiraz süreci sona erecek.

YURT İÇİ SEÇMEN LİSTESİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Sorgulama için e-Devlet girişi bilgilerinizi girdikten sonra ekranda bilgileriniz ve aynı ikamette yer alan diğer seçmenler aşağıdaki gibi listelenmektedir.

bilgiler-2.jpg