SEDEP 10. Yıl Tanıtım Toplantısı düzenlendi

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen Selçuklu Değerler Eğitimi Programının (SEDEP) 10. yıl tanıtım toplantısı Vali Vahdettin Özkan başkanlığında gerçekleştirildi.
SEDEP 10. Yıl Tanıtım  Toplantısı düzenlendi

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen Selçuklu Değerler Eğitimi Programının (SEDEP) 10. yıl tanıtım toplantısı Vali Vahdettin Özkan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı da açıklamalar da bulunan Vali Özkan, Selçuklu da Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim hizmetinin iyileştirilmesi yönünde çok nitelikli çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti. Vali Özkan, “Anadolu Selçuklu medeniyetine 200 yıl başkentlik yapmış payitaht şehrimiz Konya, sadece kamu yönetimi alanında değil, eğitim alanında yapılan çalışmalarla da insanların aklında, ruhunda ve vicdanında yüksek derece etkiye sahip olmuştur. Halkımızın ilim ve irfan yönünde iyi yetişmiş olması aynı zamanda medeniyetimizi besleyen diğer sosyal ve kültürel kurumların da gelişmesi anlamına gelmektedir. Konya’mız eğitime ilişkin üretilen değerlerin tüm Anadolu’ya yaygınlaşması yönünde tarihi bir misyon üstlenmektedir. Temel değerler esas alınarak dünyadaki rekabet şartlarına uyum sağlayacak gençlerimizin yetişmesi, istikbalimizin ve istikametimizin önemli bir güvence mekanizmasıdır” dedi.

‘KONYA’NIN EĞİTİM PROJELER TÜRKİYE’YE MODEL OLUYOR’

Eğitimin en önemli mahalli müşterek ihtiyaç olarak karşımıza çıktığını vurgulayan Vali Özkan, “Milli Eğitim Bakanlığımızın gözetimi ve denetiminde Türkiye genelinde eğitim faaliyetleri yürütülmektedir. Şehrimizde; Milli Eğitim, Belediye, Kamu yönetimi ve sivil toplum kuruluşları ile velilerimizin taleplerinin en üst noktasında eğitimin olması, bizim en büyük avantajımızdır. Konya Büyükşehir Belediyemiz ve Merkez İlçe Belediyelerimizin eğitimin gelişmesi yönünde sunmuş oldukları projelerin tüm Türkiye’ye model oluşturacak şekilde uygulanması çok kıymetlidir. Selçuklu Belediye Başkanımızı ve ilçe yöneticilerimizi eğitime verdikleri desteklerden dolayı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantıya Vali Vahdettin Özkan, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Düz ve okul müdürleri katıldı.