Seedstars "Göç Girişimcilik Ödülünü" Türkiye'den MİGPORT projesi kazandı

MİGPORT girişiminin kurucularından Berat Kjamili:- "Göç Girişimcilik Ödülünü alan tek Türk ekip olmak gurur verici"
Seedstars "Göç Girişimcilik Ödülünü" Türkiye'den MİGPORT projesi kazandı

İSTANBUL (AA) - MEHMET KARA - İsviçre Dışişleri Bakanlığı sponsorluğunda, İsviçre merkezli proje destek organizasyonu Seedstars tarafından verilen "Göç Girişimcilik Ödülü"ne göçmen, sığınmacı ve mültecileri yerel halka buluşturarak yardımlaşmalarına olanak tanıyan ve sorunlarını sistematik bir şekilde kategorize eden Mülteci Gönüllü Bilgi Paylaşım Ağı (MİGPORT) projesi layık görüldü.

Gelişmekte olan ülkelerdeki girişimcilik projelerini desteklemek için her yıl dünya çapında proje yarışmaları düzenleyen Seedstars'ın bu yılki yarışmasına da dünyanın birçok ülkesinden girişimci katıldı.

Teknoloji erişilebilirliği, eğitim sistemlerinin dönüşümü, arazi restorasyonu ve göçmen sorunları gibi alanlarda projeler üreten girişimcilerin yarıştığı bu seneki etkinlikte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ödüller "online" ortamda takdim edildi. Bu kapsamda, "Göç Girişimcilik Ödülüne" Türk girişimcilerin geliştirdiği "MİGPORT" projesi layık görüldü.

Ödül kazanan 5 takım İsviçre Dışişleri Bakanlığı destekli Seedstars Göç Yatırım Hızlandırma Programına da kabul edildi.

Daha önce de Forbes dergisinin "Göçmenler için çözümler" kategorisinde yayınladığı 5 girişimcilik projesi arasına giren, son olarak "Arap dünyasının dijital geleceğine yön veren" projelerin yarıştığı The Digital Arabia Network yarışmasında kapsayıcılık ödülünü kazanan Türk startup Migport, Seedstars'ın Göç Girişimcilik Ödülüyle birlikte uluslararası bilinirliğe kavuştu.

- "Göç Girişimcilik Ödülünü alan tek Türk ekip olmak gurur verici"

Yaklaşık 20 ülkeyi gezerek dünyadaki göçmen sorunlarının tespitine odaklanan MİGPORT ekibinin geliştirdiği uygulama ve internet sitesine, 100 ülke ve 10 binden fazla kullanıcı erişim sağlamış durumda.

MİGPORT girişiminin kurucularından Berat Kjamili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük girişimcilik yarışmalarından birini kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Kjamili, Seedstars'ın bu seneki yarışmasında tek ödül alan Türk projesi olduklarını belirterek, "Göç Girişimcilik Ödülünü alan tek Türk girişim ekibi olmak gurur verici. Bu alandaki çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Bizim amacımız teknolojiyi kullanarak, hızlı bir şekilde göçmenlerin ve mültecilerin sorunlarını tespit etmek ve kalıcı çözümler üretilmesine yardımcı olmak. Biz onların seslerini objektif bir şekilde dinlemek ve sorunlarını sağlıklı bir şekilde kategorize etmek istiyoruz. MİGPORT bir hafta içinde iki uluslararası ödüle layık görüldü. "diye konuştu.

Kaynak: