Šef Direkcije za komunikacije Turske: Vrijeme je da se kaže "stop" izraelskim okrutnim napadima

Šef Direkcije za komunikacije Predsjedništva Turske Fahrettin Altun poručio je da se Turska sve do danas snažno borila protiv tog sistema tiranije
Šef Direkcije za komunikacije Turske: Vrijeme je da se kaže "stop" izraelskim okrutnim napadima

Šef Direkcije za komunikacije Predsjedništva Turske Fahrettin Altun poručio je da je došlo vrijeme da se kaže "stop" izraelskim okrutnim napadima na Palestince, javlja Anadolu Agency (AA).

"Pozivamo islamski svijet: vrijeme je da kažemo 'stop' izraelskim podlim i okrutnim napadima. Pozivamo cijelo čovječanstvo: vrijeme je za kažnjavanje te terorističke države. Ovo je naša historijska i ljudska odgovornost", kazao je Altun na Twitteru te dodao:

"Čak i da ostanemo sami, borit ćemo se protiv tog sistema tiranije. Pod vodstvom našeg predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, Turska se sve do danas snažno borila protiv tog sistema tiranije. Ovo je časna i dostojanstvena borba. Ova borba je borba za prava. Zločinci neka završe u paklu", poručio je Altun.

Palestinci u Al-Qudsu (Jerusalemu) već nekoliko dana protestiraju zbog izraelskih racija i sudskih odluka o protjerivanju palestinskih porodica iz Sheikh Jarraha.

Situacija je eskalirala nakon što su izraelske snage u petak intervencijom pokušale rastjerati vjernike iz kompleksa Al-Akse.

Stotine Palestinaca povrijeđene su tokom napada izraelskih snaga, a brojne zemlje i međunarodne organizacije su najoštrije osudile izraelske napade.