Şehit Muhammed Fatih Safitürk gönüllerde yaşıyor

Mardin'in Derik ilçesinde 4 yıl önce makamında uğradığı terör saldırısı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, gönüllerde yaşatılıyor.
Şehit Muhammed Fatih Safitürk gönüllerde yaşıyor

Mardin'in Derik ilçesinde 4 yıl önce makamında uğradığı terör saldırısı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, gönüllerde yaşatılıyor. Derik Kaymakamlığına 2015 yılında atanan Safitürk, İçişleri Bakanlığınca Derik Belediye Başkan Vekili olarak da görevlendirildi. Safitürk, görevi süresince yürüttüğü çalışmalar, vatandaşlarla geliştirdiği sıcak ilişkiler dolayısıyla kısa sürede ilçede gönüllere taht kurdu. Derik'te hem Kaymakamlık hem de Belediye Başkan Vekilliği yapan Safitürk, devletin sağladığı imkanları ilçedeki vatandaşlarla buluşturdu.

sehit-muhammed-fatih-safiturk-gonullerde-yasiyor-2.jpg

ADI TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDA YAŞATILDI

Makamına yerleştirilen el yapımı patlayıcının 10 Kasım 2016'da infilak ettirilmesiyle düzenlenen terör saldırısında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede, bir gün sonra şehit düşen Safitürk için duyulan acı, aradan geçen sürede hiç dinmedi. Şehidin adı Türkiye'nin dört bir yanında kütüphane, bulvar, konak, öğrenci yurdu ve okullarda yaşatıldı, adına turnuvalar, festivaller düzenlendi, fidanlar dikildi, hayatı öğrencilerce tiyatro oyunu ile canlandırıldı. Yeni doğan birçok çocuğa ismi verilen Muhammed Fatih Safitürk anısına, ilçede yenilenen Kaymakamlık binasının bahçesine fotoğraf ve öz geçmişinin bulunduğu "Ağlayan Gül" anıtı yapıldı.