• Haberler
  • Gündem
  • Şehit Ömer Yıldırım, mezarı için vasiyette bulunmuş

Şehit Ömer Yıldırım, mezarı için vasiyette bulunmuş

PENÇE-Kilit Operasyonu bölgesinde 11 Haziran'da şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ömer Yıldırım'ın (27), yakınlarıyla sık sık şehit olacağı konusunda konuştuğu ortaya çıktı. Yıldırım'ın amcası Bilal Yıldırım, 'Bana her telefon açışında 'Amca, şehit olacağımı hissediyorum. Beni köyün mezarlığına defnedin. Karşısına 2-3 metre boyunda direk, üstüne bayrak asın. Mezarımın üzerine Şehitler Tepesi yazın' derdi' dedi.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 11 Haziran'da teröristlerle girilen çatışmada Sivaslı Piyade Uzman Çavuş Ömer Yıldırım, şehit oldu. Bir süre önce Duriye Yıldırım ile nikah kıyan ve Kurban Bayramı sonrası 13 Temmuz'da düğün yapmayı planlayan Yıldırım, merkeze bağlı köyü Gazi köyünde son yolculuğuna uğurlandı. Ömer Yıldırım'ın şehit olmadan önce sosyal medyada paylaştığı görüntüler ise yürek dağladı. Şehit Yıldırım'ın görevi sırasında bölgedeki çocuklarla yakından ilgilendiği ve çeşitli hediyeler alıp, sürpriz yaptığı görüntüleri ortaya çıktı. Ömer Yıldırım'ın sık sık yakınlarına şehit olacağını hissettiğini söylediği, amcası Bilal Yıldırım'a mezarı ile ilgili vasiyette bulunduğu öğrenildi.

'SON GÖRÜŞMEDE MEZARINI VASİYET ETTİ'

Şehidin amcası Bilal Yıldırım, "Bana her telefon açmasında, "Bilal amca ben en fazla sana güveniyorum. Senden bir isteğim var. Benim şehit olacağım devamlı bana ayan oluyor. Senden istediğim beni köyün mezarlığa defnedin. Karşısına 2-3 metre boyunda bir demir, demirin üstüne de bir bayrak ve mezarımın üzerine de Şehitler Tepesi diye yazın" derdi. Köyde adının yaşatılmasını istiyorum çünkü bayrağını çok seven bir çocuktu. Gazi köyünde tek şehit ve isminin anılmasını istiyorum. Bu köy kuruları 400 sene olmuş, bugüne kadar hiç şehit mezarlığı yoktu. Şehidimizin isteği yerine gelirse çok sevinirim" dedi.

'VATANINA ÇOK BAĞLI ÇOCUKTU'

Şehidin babası Cemal Yıldırım ise oğlunun cesur ve vatansever biri olduğunu belirterek, "Herkesin halini, hatırını sorardı. Vatanına çok bağlı bir çocuktu. Vatana hediye ettik. Vatan sağ olsun. Allah devlet büyüklerinden, tüm bizi destekleyen herkesten razı olsun. Vatanına bağlıydı, vatan için yanan bir çocuktu. Mutluyuz, gurur duyuyoruz. Vatanımız ve milletimiz sağ olsun. Allah milletimizi korusun. Ömer, asker olmayı çocukken istiyordu, dediğini yaptı. "Şehitlikten korkmuyorum, vatan uğruna şehit olacağım" derdi. Bir gün önce görüşmüştüm. "Ben çok iyiyim, merak etmeyin. Operasyonlar devam ediyor. Vatan için uğraşıyoruz" dedi" diye konuştu.

Şehidin annesi Hatice Yıldırım da "Oğlumun isminin köyde yaşatılmasını istiyorum. Oğlum unutulmasın. Kendi vadetmişti. "Ben şehit olacağım. Mezarımı köyüme yaptırın. Ben köyümde yaşatılacağım" demişti" dedi.

KÖYLÜLERİN "İSMİ OKULA VERİLSİN" TALEBİ

 

Şehit Ömer Yıldırım, mezarı için vasiyette bulunmuş

Şehit Ömer Yıldırım, mezarı için vasiyette bulunmuş

Şehit Ömer Yıldırım, mezarı için vasiyette bulunmuş

Şehit Ömer Yıldırım, mezarı için vasiyette bulunmuş

Bakmadan Geçme