Şehit polis adına hatıra ormanı oluşturuldu

Gümüşhane'de kontrol noktasında "Dur" ihtarına uymayan alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu şehit olan trafik polisi Olgun Gülay için meslektaşları fidan dikti
Şehit polis adına hatıra ormanı oluşturuldu

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de, 2 Kasım 2017'de kontrol noktasında "Dur" ihtarına uymayan alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu şehit olan polis memuru Olgun Gülay adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Gülay'ın mesai arkadaşları, İl Emniyet Müdürlüğünce organize edilen program kapsamında, Hacıemin Mahallesi'ndeki alana fidan dikti.

Vali Okay Memiş, burada yaptığı konuşmada, şehit polis memuru Gülay'a Allah'tan rahmet, ailesine de başsağlığı ve sabır diledi.

Polislerin terörle mücadelede, suçluların yakalanması, yargıya teslim edilmesi ve suçun önlenmesi aşamasında çok kritik görevleri olduğuna dikkati çeken Memiş, "Gülay'ın şehit olduğu olayla ilgili yargılama hala devam ediyor. Gümüşhane Valisi olarak konuyu yakından takip ediyorum." dedi.

Memiş, Gümüşhane'nin, Türkiye'nin asayiş olayları açısından en güvenli iller arasında yer aldığını belirterek "Olgun kardeşimiz artık milletimizin evladı. Onun ailesi de yüce Türk milletine emanettir. Biz bu emanete sahip çıkmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Olgun kardeşimizin adına oluşturulan bu hatıra ormanı, şehrin girişinde çok güzel bir alan. İnşallah sonsuza kadar şehit kardeşimizin ismini yaşatacağız." diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş ise Gülay'a minnet borçlarını ödemek için hatıra ormanı projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Gülay'ın başarılı bir polis olduğuna işaret eden Karataş, "Eriştiği en yüce mertebe olan şehitlik makamı yüreğimize su serpmektedir. Şehidimizin geride bıraktığı ailesi ve çocuklarına sahip çıkmak, onlara daha iyi bir gelecek hazırlamak hepimizin görevi." ifadelerini kullandı.

Şehidin annesi Hidayet, eşi Hülya ile oğlu Kerem Gülay da törende fidan dikti.

Törene, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, diğer ilgililer ve polisler katıldı.

Kaynak: