Şehit Polis Erbay'ın adı kütüphanede yaşatılacak

Bayburt Valisi Pehlivan:- "Kütüphanelerin öğrencilerimiz için öneminin ne kadar üst düzeyde olduğunu düşünürsek bu manada isminin ölümsüzleştiğine hep beraber tanıklık ediyoruz"
Şehit Polis Erbay'ın adı kütüphanede yaşatılacak

BAYBURT (AA) - Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 19 Ocak 2016'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi Ömür Erbay'ın adı, kütüphaneye verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce Cumhuriyet İlkokulu'nda "Z" kütüphane açıldı.

Açılış öncesi konuşma yapan Vali Ali Hamza Pehlivan, Şehit Polis Memuru Ömür Erbay adına açılan kütüphanenin hem Cumhuriyet İlkokulu'na hem de Bayburt'a hayırlı olması temennisinde bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğünce oluşturulan bu kütüphanenin birkaç boyutuyla önemli olduğunu belirten Pehlivan, en önemlisinin ise bir şehidin adını taşıması olduğunu söyledi.

Pehlivan, şehitlerin ölümsüz olduğunun herkesçe bilindiğini ifade ederek, "Kütüphanelerin öğrencilerimiz için öneminin ne kadar üst düzeyde olduğunu düşünürsek bu manada isminin ölümsüzleştiğine hep beraber tanıklık ediyoruz. Ben burada herkes adına polis memuru kardeşimizi rahmetle, saygıyla yad ediyorum. Allah ona rahmet eylesin, ailesine sabırlar ihsan eylesin. Yine şu anda Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nda canla başla mücadele eden bütün kahramanlarımızı saygıyla yad ediyorum." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Pehlivan, şehit Ömür Erbay'ın eşi Şeyma Erbay ve beraberindekilerle açılış kurdelesini kesti.

Kütüphanenin açılışına Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Selami Köksal ile bazı kamu kurum müdürleri de katıldı.


Kaynak: