Şehit savcı Kiraz için hatıra ormanı oluşturulacak

NEVŞEHİR (AA) - Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz adına, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde (NEVÜ) hatıra ormanı oluşturulacak. Nevşehir...
Şehit savcı Kiraz için hatıra ormanı oluşturulacak

NEVŞEHİR (AA) - Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz adına, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde (NEVÜ) hatıra ormanı oluşturulacak.

Nevşehir Valiliği, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı ve NEVÜ arasında "Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Hatıra Ormanı" oluşturulmasına ilişkin protokol imzalandı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin ve NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı tarafından imzalanan protokol gereğince İstanbul Adalet Sarayındaki makam odasında 2015 yılında, terör örgütü DHKP-C üyelerince rehin alındıktan sonra şehit edilen Kiraz adına hatıra ormanı oluşturulacak.

NEVÜ Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi içerisinde 5 bin 500 metrekare alan üzerinde kurulacak olan hatıra ormanının hazırlanması ve ağaçlandırılması çalışmalarında, haklarında kamu hizmet cezası verilmiş olan ve Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce tedbir altında bulunan yükümlüler görev alacak.

Kaynak: