Şehrin en kapsamlı Fiat özel servisi: KONFİAT

Konya’nın ilk ve en büyük Fiat Özel Servisi olan KONFİAT, en uygun fiyat garantisi sunuyor. Her türlü hizmeti tek bir çatı altında topladıklarını dile getiren KONFİAT Yönetim Kurulu Başkanı Talha Altuntaş, “Firmamızda kaporta, boya, elektrik, yedek parça, hasar danışmanlığı, mekanik tamir, bakım, onarım gibi hepsini tekbir çatı altında” dedi.
Şehrin en kapsamlı Fiat özel servisi: KONFİAT

4 bin metrekarelik alanda hizmet veren KONFİAT, şehrin ilk ve en büyük Fiat Özel Servisi olma özelliğini taşıyor. Sektöre giriş hikayesini anlatan KONFİAT Yönetim Kurulu Başkanı Talha Altuntaş, “Lise ve orta öğretimimi Konya’da okudum. Üniversite otomotiv mühendisliği mezunuyum. Üniversiteyi Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde bitirdim ve bölüm ikincisi olarak mezun oldum. Gözümü sanayide açtım desem yalan olmaz. Baba mesleği, 50 yıllık bir firmayız.KONFIAT, Konya’da bulunan 3. servisimiz. Buranın kurucusu babam Nuh Altıntaş. Kurulduktan sonra 2010 senesinde bize Konya’nın en büyük Fiat servisini kurmak istediğini söyledi. Bin metre kapalı alanda, toplam 2 bin metrekarelik bir alanda tesis oluşturmak istediğini söyledi. O dönem 2010 senesinde bin metrekarelik bir servis iç donanımı, yedek parçası, tesisatı, hırdavat malzemeleriyle birlikte çok hayali bir şey. Çok şükür bunu gerçekleştirdik. Okul çıkışı ve yaz tatillerinde burada işi öğreniyorduk. 2015’de üniversite sınavına girdim ve kazandım. Stajımı burada yapmak istediğimi hocalarıma belirttim. Üniversite hayatımda çeşitli sektörleri ve firmaları tanıma fırsatım oldu” ifadelerini kullandı.

1.jpg

TÜM SERVİSLER TEK ÇATI ALTINDA

Üniversite yıllarında kaporta ve boya işlerinin de KONFİAT bünyesinde olması gerektiği düşüncesine girdiğini aktaran Altuntaş, “Ben üniversiteye giderken buranın kaporta kısmı bünyemizde yoktu. Üniversiteden sonra kendime ve iş yerime çeşitli hedefler koydum. Kaporta, boya işlerinin olması gerektiğini düşündüm. Bana göre müşterilerimizin en büyük problemi sanayide özel servis bandında elektrik varsa tamir yok, tamir varsa kaporta, boya yok. Bizim istediğimiz müşteri geldiğinde kaporta, boya, elektrik, yedek parça, hasar danışmanlığı, mekanik tamir, bakım, onarım gibi hepsini tekbir çatı altında bulundurmak istedik. Açıldığımız zaman da Konya’da özel servis olarak öncüydük ve şuanda da öncü olduğumuzu düşünüyoruz. Şuan saymış olduğum tüm servisleri tek bir alanda kendi bünyemiz çerçevesinde gerçekleştirmekteyiz” dedi.

1-talha-altuntas.jpg

30 KİŞİLİK DEV KADRO

KONFİAT’ın kendisine hedefler koyarak ilerleyen ve büyüyen bir servis olduğuna dikkat çeken Altuntaş, “Firmamız; müşteriyle olan ilişkilerini ön planda tutan, olumlu veya olumsuz dönüşlerde hemen karşılık veren ve reaksiyona hemen girebilen bir servis. Böyle olunca KONFİAT kaporta- boya bölümünü de açtı. Bin metre kapalı alandan iki bin metrelik kapalı alana geçiş yaptık ve tesisimizi 4 bin metrekarelik alana çıkardık. Daha sonra hasar danışmanlığı, sigorta danışmanlığı birimlerimiz açıldı ve böylelikle çalışma arkadaşlarımızın sayısı 30’u geçti. Şuan 30 kişilik bir dev kadroya sahibiz” ifadelerini kullandı.

5-001.jpg

'SORUNLARI HIZLI BİR ŞEKİLDE GİDERİYORUZ'

Kadro sayısının fazla olmasının sebebini açıklayan Altuntaş, “Amacımız müşterilerin sorunlarını hızlı bir şekilde giderebilmek ve çözüm odağına kavuşturabilmek. Günümüzde otomobil her şey. İş, gezi her yerde otomobil bir ihtiyaç halinde döndü. O ihtiyaca da en hızlı şekilde karşılık verebilirsek müşterimiz de bundan sonraki hayatına rahat bir şekilde devam edebilir. Her işini hızlı bir şekilde halledebilir. Ticaretle uğraşan kişilerin işleri aksamaz. Bu yüzden kalabalık bir kadroya sahibiz ve geleneksel bir yapımız var. Bu zamana kadar bozmadık ve bozmayı da düşünmüyoruz. Her işimizde bir usta bir çırak ilişkisi ile çalışıyoruz. Yeni nesilde yeni ustalarımızı da yetiştiriyoruz”

3-001.jpg

'İŞİMİZİ HIZLI, DÜZGÜN VE UYGUN YAPIYORUZ'

KONFİAT olarak son dönemlerde yaptıkları anlaşmaları aktaran Altuntaş, “Memur-Sen, Kamu-Sen ve Birleşik Kumu-İş gibi sendikalar ile anlaşmalar yaptık. Amacımız kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı kullanıcılarımızı en iyi hizmete kavuşturabilmek. Aslında amacımız bu hizmeti daha kitlesel bir şekilde ilerleterek büyütebilmek. Herkes işlerinin büyümesini ister. Yaptığı iyi işlerin daha fazla insana ulaşmasını ister. Biz burada işimizi; hızlı, düzgün ve uygun yaptığımızı biliyoruz. Günlük 45 araç ortalamasına sahibiz ve biz bunu tesisimizi büyüterek daha da çoğaltmak istiyoruz. Biz bir açıdan bu kampanyaları yaparak herkese bir nevi maddi anlamda da destek olmak istiyoruz” diye konuştu.

6-001.jpg

KONFİAT FİYATLARI SABİTLEDİ

Yapılan anlaşmalar dışında kampanyalarda yaptıklarını belirten Altuntaş, “Aslında en büyük kampanyayı fiyatlarımızı geçen sene ile sabitleyerek yaptık. Bu da bizim piyasadaki güvenimizin ve müşterimizin tedarikçilerimizin güveninden kaynaklanıyor. Geçen seneyle şuan ki fiyatlarımız aynı ve zam yapmayı da düşünmüyoruz. Malum kış ayı da yaklaşmakta lastik değişimi gibi bu tarz şeyleri 100 TL gibi küçük miktarlara sığdırmaya çalışıyoruz. Zaman zaman yaptığımız kampanyaları sosyal medyadan müşterilerimize duyurmaya çalışıyoruz. SMS ile toplu mesajlar atıyoruz” ifadelerini kullandı.

7-001.jpg

'ŞUBELEŞMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ'

Yeni dönem hedeflerinden bahseden Altuntaş, “Yakın zamanda servisimizi 500 metre daha kapalı alanda büyütüp tüm imkânlarımızı daha geniş bir alanda tüm ekiple birlikte müşterilerimize sunmak istiyoruz. Şubeleşmeyi düşünüyoruz. Konya’nın çeşitli yerlerine sadece yağ bakımı yapabilen küçük servisler açabiliriz. O tarzda düşüncelerimiz var. Çalışan sayımızı yaklaşık olarak 50’ye çıkartmayı hedefliyoruz. Bizde büyüme yaşandıkça gelen taleplerin de artacağını düşünüyorum” diyerek sözlerine son verdi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg