Sektörde bölgenin lideri Ulusan Alüminyum

Konya'da 1983 yılında demir ve alüminyum doğrama ile sektöre giriş yapan Ulusan Alüminyum, bugün gelinen noktada alanında bölgenin lideri oldu.
Sektörde bölgenin lideri Ulusan Alüminyum

Konya'da 1983 yılında demir ve alüminyum doğrama ile sektöre giriş yapan Ulusan Alüminyum, bugün gelinen noktada alanında bölgenin lideri oldu.  Ulusan Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. Kompozit Panel ve Savunma Sanayi Proje Müdürü Eyüp Ertürk, yıllık 25 bin ton alüminyum profil, 1 milyon 800 bin metrekare kompozit panel kapasitesi ile firmalarının, üretiminin yüzde 60’ını 3 kıtada 30 ülkeye ihraç ettiğini söyledi.

ulusan-1.jpg

Alüminyum sektöründe 1983 yılından bu yana faaliyet gösteren Ulusan Alüminyum, bugün 55 bin metrekare kapalı olmak üzere 85 bin metrekare alandaki entegre tesiste üretim yapıyor. Ulusan Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. Kompozit Panel ve Savunma Sanayi Proje Müdürü Eyüp Ertürk, yıllık 25 bin ton alüminyum profil üretimi ve 1 milyon 800 bin metrekare kompozit panel kapasitesi ile bölgenin lideri olduklarını söyledi. Eyüp Ertürk, 350 çalışanı ile gerçekleştirmiş oldukları üretimin yüzde 40’ını iç piyasa olmak üzere, yüzde 60’ını 3 kıtada 30 ülkeye ihraç ettiklerini belirtti.

eyup-erturk.jpg

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI ONAYLI TEDARİKÇİSİ

Son dönemde savunma sanayiine yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydeden Eyüp Ertürk, Ulusan Alüminyum San. ve Tic. A.Ş.’nin Milli Savunma Bakanlığı tarafından akredite edilen, savunma sanayi tedarikçi firmalar listesinde yer aldığını söyledi. Ertürk, Ulusan Alüminyum’un savunma sanayi alanında yapmış olduğu yatırımlar ve devam eden projeler hakkında şu bilgileri verdi, “Ulusan, Konya’da kurulacak olan Aselsan Konya Silah Sistemleri A.Ş.’ye Konya Savunma Sanayii A.Ş. ortağı olarak iştirakte bulunmuştur. Milli Savunma Bakanlığı, Roketsan A.Ş. ve Aselsan onaylı tedarikçisidir. Ulusan Alüminyum, Ar-Ge merkezi ile birlikte, gerek mevcut müşteri portföyüne, gerekse de savunma sanayine yönelik çalışmalarına devam etmektedir.”

manset-010.jpg

KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLERE AĞIRLIK

Türkiye’de alüminyum üretiminin bu yıl düşüşe geçtiğini ifade eden Eyüp Ertürk, “Alüminyum üretimi 2017-2018 yılında yükselme eğiliminde iken bu 2018-2019’da düşüşe geçmiştir.  Buna neden olabilecek birçok sebep sayabiliriz. Faizlerin yükselmesi ile konut ve inşaat sektörü, girdi maliyetlerinin yüksek ve jeopolitik yönden sıkıntılı olmasını örnek gösterebiliriz. Ülkemizde markalaşma sorunu olmasından dolayı ne kadar ihracat yapıyor olsak da inşaat sektörü dışında aslında fason üretim yapıyoruz. Harcı alem üretimi olan ürünlerden katma değerli ürünlere ağırlık vermemiz gerekiyor. Yatırım planlarımız içerisinde katma değer yaratabilecek ve ürün çeşitliliğimizi artıracak üretim hatları vardır. Ülkemizde istikrar olduğu sürece bu yatırımların devamı gelecektir” diye konuştu.

ulusan-2.jpg

METAL SEKTÖRÜNDE TERCİH ALÜMİNYUM

Demir ve demir dışı metaller sektörü ihracatında değer olarak en büyük paya alüminyumun sahip olduğunu belirten Eyüp Ertürk, alüminyumun hafifliği, kullanım kolaylığı, yüksek korozyon direnci sebebiyle birçok sanayide giderek yoğun bir şekilde kullanıldığını söyledi.

ulusan-3.jpg

ANADOLU’NUN EN BÜYÜK ÜRETİCİSİ

Ulusan’ın hikayesi 1983 yılında demir ve alüminyum doğrama ile başladı. 1990 yılından itibaren sektöre alüminyum profil ve aksesuar satışı ile hizmete devam eden Ulusan, 1998 yılında kurmuş olduğu statik toz boya tesisi ile sanayileşme alanında ilk adımını attı. 24 yıllık satış ve pazarlama deneyimi ile 2007 yılında 1750 tonluk 7” SMS pres, 2001 yılında 8” SMS 2750 ton pres, 2015 yılında 7” SMS 2000 ton pres yatırımı ile Omaw-Turla Extruzyon hattı yatırımı ve reçete kontrollü karıştırma sistemine sahip ilk kompozit panel üretim hattı yatırımını tamamladı. 2018 yılında Türkiye’de ilk pinç valf sistemi ile çalışan stabil boya kalınlığı sağlayan dikey boya tesis yatırımı tamamladı. 2018 yılında son teknoloji dökme mineral dolgu yönetim le çalışan A2 yanmaz kompozit panel hattı yatırımını da gerçekleştirerek Anadolu’nun en büyük, Türkiye ve Avrupa’da faaliyet gösteren sayılı üreticilerden biri haline geldi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU - TÜRKAN YILMAZ / YENİ HABER

ulusan-4.jpg