Sektörde öncü marka: Berika Medikal

Konya’da sağlık sektörüne medikal gaz sistemleri ve enjektör üretimi yapan Berika Medikal, ürünlerini Türkiye ve dünya pazarına satıyor.
Sektörde öncü marka: Berika Medikal

Konya’da sağlık sektörüne medikal gaz sistemleri ve enjektör üretimi yapan Berika Medikal, ürünlerini Türkiye ve dünya pazarına satıyor. Medikal gaz sisteminde üretiminin yüzde 95’ini yurtdışına gönderen Berika Medikal, enjektör ürünlerinin satışını da Türkiye pazarı ve yurtdışına yapıyor. Konya’da bu alanda üretim yapan tek firma olduklarını belirten Berika Medikal Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Şeker, sağlık alanında yeni ürünlerle Türkiye’de ilkleri gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

 

Sağlık sektörüne yaptıkları üretimlerle Türkiye’nin ve dünyanın bu alandaki ihtiyacını karşılayan Berika Medikal, ürünlerinde kalite ve sağlıktan taviz vermiyor. Berika Medikal Yönetim Kurulu Başkanı Hayretin Şeker, “Firmamız Konya’da sağlık sektörüne medikal gaz ve enjektör üretimi yapan tek kuruluştur. 2010 yılında yaptığımız ortaklık sonrası ilk işimiz Romanyalı firmanın hastane ekipmanı ürünlerini tedarik etmek oldu. Bu sırada da ürün ithalatına başladık. Ayrıca Türkiye’de hastanelerde ihalelere girerek ameliyat eldiveni, enjektör, serum seti, kanül, muayene eldiveni, abeslang gibi ürünleri hastanelere tedarik ettik” ifadelerini kullandı.

hayrettin-seker-berika-medikal.jpg

TECRÜBELİ ORTAKLARLA GÜÇLENEN YAPI

Romanyalı ortağı Christian Topor ile birlikte kurdukları Berika Medikal firmalarında daha sonra yine sektörde tecrübeli olan çalışma arkadaşları Hakan Timur ve Celal Nar ile ortaklık yaptıklarını belirten Hayrettin Şeker, “Ürünlerimiz tedarikçilerimiz tarafından gayet beğeniliyor ve günden güne büyümeye devam ediyorduk. Daha sonra medikal sektöründe tecrübeli arkadaşlarımız Hakan Timur ve Celal Nar’la da ortaklık yaparak gücümüzü artırdık. Hastane ekipmanları tedarik ettiğimiz süreçte Türkiye’ de medikal gaz sistemleri konusunda ciddi manada kalite düşüklüğü olduğunu fark ettik. Hastanelerde bu alanda maalesef kaliteyi düşünmeyip fiyat bazlı çalışıyorlardı. Türkiye’de bu alanda kalite boşluğu vardı. Bizler de kaliteli ürün isteyen özel hastaneler, üniversite hastaneleri veya yurtdışı hastaneleri için üretime başladık. Bu konuda başarılı olduk. Şuana kadar 17 ülkeye ihracat yaptık ve çok yüksek müşteri memnuniyeti aldık.” şeklinde konuştu.

berika-medikal-konya-1.jpg

GÜNLÜK 1 MİLYONDAN FAZLA ENJEKTÖR ÜRETİMİ

Berika Medikal bünyesinde günlük 1 milyondan fazla enjektör üretimi yaptıklarını belirten Hayrettin Şeker, “2014 yılında yurtdışı firmalarla görüşmeler yaptık ve enjektör imalatı yapma kararı aldık. Çalışma alanımız yeterli gelmediği için üretime uygun olabilecek geniş bir alana geçmek istedik. 2015 yılında yeni yerimizin inşaatı başladı. 2016 yılında makineler geldi ve yeni yerimizde sistemimizi kurduk. CE belgemizi aldık ve 2016 yılının sonunda üretime başladık. Şuanda 5200 metrekare kapalı alanımız bulunmaktadır. Bu alanın 2500 metrekaresi temiz odadan oluşmaktadır. Toplamda 150 kişilik personel ekibimiz vardır. Günlük 1milyon 200 bin enjektör üretim kapasitemiz bulunmaktadır” dedi.

berika-medikal-konya-2.jpg

2 FARKLI ÜRÜNDE DE LİDER MARKA

Berika Medikal olarak şuanda 2 farklı ürünün üretimini gerçekleştirdiklerini kaydeden Hayrettin Şeker, “ Medikal gaz sistemleri üzerine hasta başı ünite üretimi ve ameliyathane pendantı üretimi gerçekleştirmekteyiz. Ayrıca enjektör üretiyoruz. Aslında iki farklı firma gibi fabrikamızda üretim yapmaktayız. Medikal gaz sistemlerinde yüzde 90-95 oranında ihracat yapmaktayız. Enjektör konusunda ise Türkiye pazarı ve yurtdışı pazarına hizmet etmekteyiz. Enjektör alanında ekibimiz günde 3 vardiya çalışmaktadır ve dolayısıyla 7/24 hizmet vermekteyiz” dedi.

berika-medikal-konya-3.jpg

KONYA’DA SEKTÖRÜN TEK TEMSİLCİSİ

Konya’da enjektör ve medikal gaz alanında üretim yapan tek medikal firması olduklarını söyleyen Hayrettin Şeker, “Konya’da bu alan için hizmet veren tek firmayız. Şuan Konya’daki hastanelere bu ürünleri biz veriyoruz.” diye konuştu.

berika-medikal-konya-4.jpg

HİJYEN KONUSUNDA HASSAS FİRMA

Sağlık alanında ürün üretimi yaptıkları için hijyen konusunda oldukça hassas olduklarını dile getiren Hayrettin Şeker, ”Sektörümüzde hijyen çok önemlidir. Personelimiz işe başlamadan önce üç kademeden geçer. Ayakkabısını çıkarır ve terlikle odaya girmektedir. Daha sonra elbisesini değiştirip başka bir odaya girmekte ve orada da yine terliğini değiştirip temiz oda kıyafetlerini giymektedir. Hava duşu ile dezenfekte olmakta ve işe başlamaktadırlar. Çalışma ortamında makinalarımız her gün alkol ile silinmekte ve GMP standartlarında temiz odamız bulunmaktadır. İlaç üretilebilecek hijyenikte bir üretim tesisine sahibiz” dedi.

berika-medikal-konya-7.jpg

HEDEF İLKLERE ÖNCÜLÜK ETMEK

Kaliteli üretimlerinden dolayı Berika Medikal ürünlerinin tercih edildiğini ve bu doğrultuda da ilklere imza atmak istediklerini belirten Hayrettin Şeker, “Şuan ekibimizde yedi mühendis bulunmaktadır. Tüm çalışma sistemimiz bilgisayar kontrollüdür. Teknolojiyi yoğun şeklide kullanarak bilimsel yönde ilerlemekteyiz. Berika Medikal olarak hedefimiz de daha teknolojik ve Türkiye’ de üretilmeyen ürünleri ülkemize kazandırmaktır” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU - TÜRKAN YILMAZ / YENİ HABER

berika-medikal-konya-6.jpg

berika-medikal-konya-5.jpg

berika-medikal-konya-8.jpg

berika-medikal-konya-haber9.jpg

berika-medikal-konya-10.jpg

berika-medikal-konya-11.jpg

berika-medikal-konya-12.jpg

berika-medikal-konya-13.jpg