Sektörün en iddialısı: Arı Direksiyon

Konya'da sektöründe bir numara olan Arı Direksiyon, otomobillerin hem hidrolik hem de elektronik direksiyonlarında A'dan Z'ye hizmet veriyor. Tüm marka araçların direksiyon tamiri ve parça ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten firma sahiplerinden Kadir Arı, "Tecrübemiz ve garantimizle tüm Türkiye'ye hizmet vermekteyiz" dedi.
Sektörün en iddialısı: Arı Direksiyon

Direksiyon sektöründe 30 yıldan uzun süredir hizmet verdiklerini ve bu işin tüm birimlerinde çalıştıktan sonra 2009 yılında kendi firmalarını kurduklarını belirten Arı Direksiyon Firma Sahiplerinden Kadir Arı, "1987 yılında girdiğimiz direksiyon sektörünün tüm birimlerinde tecrübe kazandık. Daha sonra ağabeyim Zekeriya Arı ile birlikte tecrübelerimizi kendi firmamıza aktarmak için 2009 yılında Arı Direksiyon markamızı kurduk. Özellikle 2005 yılından itibaren popüler hale gelen elektronik direksiyon konusunda kendimizi geliştirdik. Çin, Hollanda, Almanya gibi ülkelere giderek bu iş konusunda tecrübeler edindik. Gerekli test cihazlarıyla işimize başladık. Şuanda Konya'da sektörde rakibimiz yok diyebiliriz. Arı Direksiyon bünyesinde hem hidrolik hem de elektronik direksiyonun tamiratını yapmaktayız. Ayrıca bünyemizde direksiyon yedek parçaları üretimi, orijinal sıfır ürünler ve yurt dışından gelme ikinci el yedek parça malzemeleri bulunmaktadır. Şuanda toplamda 2000 bin metrekare alanda hizmet veriyor ve ortalama 25 kişiyi istihdam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

kadir-ari.jpg

ELEKTRONİK DİREKSİYONDA RAKİBİ YOK

Elektronik direksiyon konusuna tam manasıyla hakim olduklarını ve bu alanda rakiplerinin olmadığını dile getiren Kadir Arı, "Yeni nesil araçlarda bulunan elektronik direksiyon konusunda çok iyiyiz. Yedek parça, sıfır malzeme, ikinci el malzeme konularında ve tamirinde de en üst seviyede hizmet veriyoruz. Yakıt tasarrufu sebebiyle yeni nesil araçlarda elektronik direksiyon tercih edilmektedir. Hidrolik direksiyonda motora basınç olduğu için daha fazla yakıt harcanıyordu. Son dönemlerde çıkan elektronik direksiyonlarda böyle bir basınç olmayınca yakıttan tasarruf edilmiş olmaktadır. Bu sebeple de tercih edilmektedir" şeklinde konuştu.

zekeriya-ari-kadir-ari.jpg

SU SİSTEME ZARAR VERİYOR

Elektronik direksiyonlu araçların sulu alanlardan geçerken dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Kadir Arı, "Elektronik direksiyonlarda dikkat edilmesi gereken önemli hususlar bulunmaktadır. Özellikle son dönemlerde sıklıkla karşılaştığımız problem malzemenin su almasıdır. Bu malzeme aracın alt tarafında teker hizasında bulunduğu için suyla fazla teması halinde arızalanabilmektedir. Tamirini yaptığımız araçlarda müşterilerimize tavsiyelerimiz su birikintisi olan yerlerden geçerken çok yavaş geçmeleri noktasında olmaktadır. Mümkünse suyla temas etmemesi gerekmektedir. Suyla temas hidrolik direksiyonda da arızalar meydana getirmektedir. Bu sebeple sistem olarak araç su birikintilerine girmemelidir. Otomobili kullanırken, yağmurlu, karlı veya çamurlu ortamlardan daha dikkatli geçmek gerekmektedir" dedi.

ari-direksiyon-konya-4.jpg

DİREKSİYON BOŞLUĞUNA DİKKAT

Otomobillerde direksiyon boşluğu olduğu anda tamir edilmesi gerektiğini kaydeden Kadir Arı, "Elektronik direksiyonlu araçlar hor kullanıldığında direksiyonda boşluk meydana gelmektedir. Bu da sürüş keyfini azaltmaktadır. Ayrıca direksiyon boşluğu olan araçlar muayeneden geçememektedir. Hidrolik direksiyonda da boşluk ve yağ kaçağı ağır kusur olarak muayeneden kalmaktadır. Tamir takımlarının deforme olması ilerleyen zamanlar için yağ kaçaklarına neden olmaktadır. Bu da muayene esnasında ağır kusurdur. Bu sebeple otomobiller için yapılan bakım zamanında direksiyon bakımı da yapılmalıdır. Sürücüler yağ kaçağını anlayabilir. Eğer direksiyon sertleştiyse, kullanımı zor hale geldiyse burada sorun var demektir ve en kısa zamanda tamir edilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

ari-direksiyon-konya-1.jpg

TÜM HİZMETLER GARANTİLİ

Arı Direksiyon bünyesinde verilen tüm hizmetlerin garantili olduğunu söyleyen Kadir Arı, "Hidrolik direksiyon tamiratında 1 yıl, elektronik direksiyon tamiratında ise 6 ay garanti vermekteyiz. Bu süreç içerisinde herhangi bir problem olursa tamamen ücretsiz şekilde müşterilerimize geri dönüş hizmeti vermekteyiz. Bunun yanında elektronik direksiyonda 6 aydan sonraki süreçte herhangi bir sorun yaşayan müşterimiz olursa yine elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ortalama Konya'nın yüzde 90'ına hakimiz. Tüm ilçelerle ve tüm yetkili servislerle çalışıyoruz. Rahatlıkla tamamında biz varız diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

ari-direksiyon-konya-2.jpg

BEKLEME SALONUNDAN CANLI YAYIN

Müşterilerin araçlarının tamiratlarını bekleme salonlarından canlı olarak izleyebildiğini dile getiren Kadir Arı, "Müşterilerimiz aldıkları hizmetten gayet memnun kalmaktadırlar.  Zaten gelen güzel yorumlar bizleri zirveye taşımaktadır. Hizmet sonrası referans olanlar sayesinde çok sayıda yeni müşterimiz olmuştur. Özellikle yeni alanımız gayet geniş ve ferah olduğu için müşterilerimiz tamirat esnasında rahat etmektedirler. Bekleme salonumuzla, yemekhanemizle, mescidimizle çok nezih bir alanımız bulunmaktadır. Tamirata gelen müşterimiz hizmet esnasında çıkıp aracına ne oldu diye bakmaz. Çünkü bekleme salonumuzda gayet rahat şekilde dinlenirken, bizler tamiratı halletmekteyiz. Onlar da orada dilerlerse kameralarımızdan görüntülerle tamiratı canlı olarak izleyebilmektedirler. Ayrıca misafirlerimize bekleme esnasında çeşitli yiyecek ve içecek ikramları sunmaktayız. Asla bir sanayi görüntüsünde değil tamamen rahat bir ortamda araçlarını tamir ettirmektedirler.  Türkiye'de böyle bir sistemde tamirat alanı olan firma bulunmamaktadır. Her türlü hizmetimiz ve çalışma alanımızla ilk ve tekiz" dedi.

ari-direksiyon-konya-3.jpg

'YERLİ OTONUN DİREKSİYONUNA TALİBİZ'

Yerli otomobilin direksiyon sistemine talip olduklarını belirten Kadir Arı, "Gelecekte yerli aracımızın direksiyonuna da hakim olmak istiyoruz. Çünkü bünyemizde birçok direksiyonun malzemesi bulunmaktadır ve kendimiz üretmekteyiz. Yerli otomobilin ön düzeni ve direksiyonuna da talibiz. İnşallah gelecekte böyle bir düşüncemiz vardır. İstanbul'dan Hatay'a Türkiye'nin birçok şehrinde direksiyoncular kendi kapasiteleriyle problemleri aşamadıkları için bize başvurmaktadırlar. Arı Direksiyon olarak onların sorunlarını da çözerek tamiratlarını halletmekteyiz. Direksiyon adına her türlü hizmeti vermekteyiz" şeklinde konuştu.

Kadir Arı ayrıca firmaları ve hizmetleri hakkında detaylı bilgilere, www.aridireksiyon.com adresinden ulaşılabileceğini kaydetti.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU - TÜRKAN YILMAZ / YENİ HABER

ari-direksiyon-konya-5.jpg

ari-direksiyon-konya-7.jpg

ari-direksiyon-konya-8.jpg

ari-direksiyon-konya-hbr9.jpg

ari-direksiyon-konya-6.jpg

ari-direksiyon-konya-10.jpg

ari-direksiyon-konya-11.jpg

ari-direksiyon-konya-12.jpg

ari-direksiyon-konya-13.jpg

ari-direksiyon-konya-14.jpg

ari-direksiyon-konya-15.jpg

ari-direksiyon-konya-16.jpg