Selçuklu Akademi Anadolu Lisesi geleceği şekillendiriyor

Özel Konya Selçuklu Akademi Anadolu Lisesi hakkında konuşan Müdür Mustafa Yeleğen eğitim ve öğretimde başarılarla dolu 20 yıllık bir deneyim sonunda dershaneden temel liseye, temel liseden anadolu lisesine dönüşen Selçuklu Akademi Anadolu Lisesi’nin amacının Konya’da en iyi ve kaliteli eğitim hizmeti vermek olduğunu söyledi.
Selçuklu Akademi Anadolu Lisesi geleceği şekillendiriyor

Özel Konya Selçuklu Akademi Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Yeleğen, “Konya’da eğitim sektöründe başarılarla dolu 20 yıllık bir deneyim sonucunda Temel Liseden Anadolu Lisesine dönüşümümüzü gerçekleştirerek ilimizde eğitimin kalitesinin yükselmesine katkı vermek amacındayız. Eğitim sektörünün önemli kurumlarından olan okulumuzun tek hedefi en iyi eğitim veren bir kurum olmaktı. Geldiğimiz noktada bugün öğrencilerimizin ve velilerinin beklentilerine yönelik verdiğimiz eğitim hizmeti sayesinde hedefimize ulaşmanın onurunu yaşıyoruz.  Okulumuz 19 kişilik sınıflarda akıllı tahtalarıyla, etüt salonlarıyla, bilişim sınıflarıyla merkezde İhsaniye Mahallesinde hizmet vermektedir. Okulumuzda rehberlik sistemiyle bire bir takiple her öğrenciye ayrı bir modelle analiz yapıp, bire bir ders öğretmenlerinden oluşan bir etüt hizmeti vermekteyiz. Bu sayede öğrencilerimizin başarısı artıyor.  Öğrencilerimizi üniversiteye hazırlıyoruz. Başarı odaklı bir eğitim hizmeti anlayışıyla hareket ederek, her öğrencilimizi ilgi, yetenek ve başarılarına göre yükseköğretim programlarına hazırlanmalarını sağlıyoruz. Bunun yanında yabancı dili, dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde öğrenmelerini sağlıyoruz” dedi. 

ozel-konya-selcuklu-akademi-anadolu-lisesi-muduru-mustafa-yelegen-fotolari-2.JPG

“GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZ BİZLERE EMANETTİR”

Ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan nesilleri yetiştirilmenin her zaman önceliğimiz oldu diyen Mustafa Yeleğen, “ Okul olarak ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan nesillerin yetiştirilmesi dün olduğu gibi, bugünde vazgeçilmez anlayışımız oldu. Bundan dolayı okulumuzda kaliteden taviz vermedik. Konya’da eğitimin kalitesinin yükselmesi adına elimizden geleni yapmaktayız.  Öğretmen kadromuz her biri dalında uzman olup, birikimli ve profesyonel bir ekipten oluşmaktadır. Günümüz koşullarında donanıma sahip olan okulumuzda tek amacımız, beyni hür, fikri hür, kendi kararını kendi verebilen, hiç kimseye aklını kiraya vermeyen hür bireyler olarak yetiştirmek oldu. Öğretmeninden, idarecisine ve çalışana kadar bütün çabamız vatanına, milletine ve ailesine faydalı bireyler yetiştirmektir. Velilerimizin bilmesini istediğimiz tek bir şey vardır. Selçuklu Akademi Anadolu Lisesi olarak geleceğimiz olan çocuklarımız bizlere emanettir. Çocuklarımızın başarılarını artırmanın yanında gelecekte iyi bir yerlere gelmesini sağlamayı bir görev olarak görüyoruz.”

haber-fotolari-1.JPG

“SOSYAL FAALİYETLERE DE AĞIRLIK VERİYORUZ”

Mustafa Yeleğen eğitimin yanı sıra öğrencilerin özgüvenlerini kazanması için sosyal faaliyetlere de ağırlık verdiklerini kaydederek, “Öğrencilerimizi eğitirken bilim, kültür, sanat ve spor alanında da başarılı bireyler olarak yetiştirmek için de sosyal faaliyetlere ağırlık veriyoruz. Sportif etkinlere de önem vererek, öğrencilerimizin çeşitli spor dallarında gelişimi sağlıyoruz. Bilim, kültür ve sanat dallarında düzenlediğimiz çeşitli aktivitelerle de sosyal hayatta başarılı olmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Eğitimdeki esas amacın, temel değerlerine sahip ve saygılı, milli değerlerine bağlı, evrensel değerlerle barışık ve aynı zamanda da geleceğe emin adımlarla yürüyen bireyler yetiştirmek olduğuna inanıyoruz. Bilimsel gelişme ve teknolojileri yakından takip edip faydalanan, insanları ve canlıları seven, onlarla acıyı ve tatlıyı paylaşan, değişime ve sürekli gelişime önem veren ve aynı zamanda da sosyal bilimlerin ışığında hayata hazırlanan bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz. Yarıyıl tatilinde hem üniversiteyi tanıtmak hem de son sınıf öğrencilerimizin üniversite yaşantısını görmesi için KTO Karatay Üniversitesinde son derece faydalı bir kamp yaptık” diye konuştu.

haber-fotolari-2.jpg

haber-fotolari-3.jpg

haber-fotolari-4.jpg

haber-fotolari-5.JPG

•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ