Selçuklu başarıya doymuyor

Sporun Merkezi haline gelen Selçuklu Belediyesi, ilçede düzenlenen spor faaliyetleri ve amatör branşlarda kazandığı madalyalarla dikkatleri üzerine çekiyor
Selçuklu başarıya doymuyor

Selçuklu Belediyesi ‘Sporun Merkezi Selçuklu’ sloganıyla spor faaliyetleri ve amatör sporlarda elde ettiği başarılarla göz çarpıyor. Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu Belediyespor Kulübü, Türkiye’nin en büyük spor organizasyonlarından birisi olan Yaz Spor Okulları faaliyetleri, Turnuvalar ve Amatör branşlar da kazanılan Ulusal ve Uluslararası başarılarıyla dikkat çekti.

BAŞARILAR ART ARDA GELDİ
Sporun her alanında yer alan ve 7’den 70’e binlerce vatandaşı Selçuklu ilçesinde sporla buluşturan Selçuklu Belediyesi ‘Sporun Merkezi’ haline geldi. Selçuklu Belediyespor Kulübü son bir hafta içerisinde 7 branşta Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda 2 altın, 5 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak başarılarla dolu bir haftayı geride bıraktı.

İLK GÜN 10 BİN BAŞVURU!
Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okullarına aileler bu yıl da yoğun ilgi gösterdi. 16 Mayıs’ta başlayan ve online olarak yapılan kayıtların ilk gününde 10 bin 859 öğrenci başvuru yaptı. 38 tesis ve 14 branşta gerçekleştirilecek olan spor okulları faaliyetlerinde 10 branşta kontenjanlar tamamen dolarken, en çok ilgi gören branşlar Yüzme ve Cimnastik oldu.

20 HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK
5-15 yaş arasında öğrencilerin kayıt yaptırabildiği Selçuklu Yaz Spor Okullarında eğitimler 20 Haziran – 4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Selçuklu ilçesinde tüm noktalara servis imkanının bulunduğu Yaz Spor Okullarında öğrenciler evlerinden alınarak eğitim sonrası tekrar evlerine teslim ediliyor. Öğrencilerden 200 TL kayıt ücreti alınırken spor çantası ve branşa özel spor kıyafeti ücretsiz olarak veriliyor.

FUTBOLA SELÇUKLU DAMGASI
Selçuklu Belediyespor Kulübü U16 ve U18 Futbol Takımları 2021-2022 sezonunun Konya Şampiyonu olarak tamamladı ve Türkiye Şampiyonası’nda Konya’yı temsil etme hakkı kazandı. Selçuklu Belediyespor Kulübü U18 Futbol Takımı, Afyon’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası birinci kademe müsabakalarından başarılı sonuçlarla dönerek Türkiye Şampiyonası’nda ikinci kademeye yükseldi.

HEDEF TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU
İkinci kademe müsabakaları 26-29 Mayıs tarihlerinde Kütahya’da gerçekleştirilecek. Şampiyonanın final müsabakaları ise ikinci kademede grup birincisi olan 4 takımın katılımıyla eleme usulüyle oynanacak. U16 Futbol Takımı ise önümüzdeki günlerde Türkiye Şampiyonasında mücadele ederek Konya’yı temsil edecek.

HOKEY TAKIMINDA HEDEF AVRUPA!
Açık Alan Hokey Süper Lig’inde Konya’yı başarıyla temsil eden Selçuklu Belediyespor Kulübü Hokey Takımı, Osmaniye’de düzenlenen 2021-2022 sezonu ikinci etap müsabakalarında ilk iki sıraya girerek Avrupa Kupalarına katılmayı hedefliyor. Temsilcimiz sezonun ilk etabını Gaziantep Polis Gücü ve Nizip Zeugma Spor Kulübünün ardından üçüncü sırada tamamlamıştı.

AMATÖRLERDEN MADALYA YAĞMURU
Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüpleri arasında yer alan Selçuklu Belediyespor Kulübü, son bir hafta içerisinde Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda önemli başarılara imza attı. Selçuklu Belediyespor Kulübü Milli Sporcusu Batuhan Şimşek Tekvando branşında İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatında bronz madalya kazanma başarısı gösterdi. İstanbul’da düzenlenen Kick Boks Dünya Kupası’nda ülkemizi temsil eden Selçuklu Belediyespor Kulübü Sporcuları Çetin Karapınar ve Ebubekir Yıldız Dünya ikincisi, Fatih Koçyiğit ve Neris Karadağ ise Dünya üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza attı.

WUSHU’DA ÖNEMLİ BAŞARILAR
Selçuklu Belediyespor Kulübü Wushu Takımı Sporcuları Raziyenur Emekli, Hilal Yüzbaşıoğlu ve Muhammed Enes Bayraktar ise Bulgaristan’da düzenlenen Avrupa Şampiyonasından iki altın ve 1 gümüş madalya ile dönme başarısı gösterdi. Selçuklu Belediyespor Kulübü Judo Takımı Sporcularından Alper Koçak Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya, Bisiklet branşında Göktürk Yüzerler Türkiye ikincisi, Masa Tenisi branşında ise Ali Enes Seren Türkiye ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Ali Enes Seren bu sonuçla Fransa’da yapılacak olan Euro Mini Champ’s Turnuvasında ilk kez Milli Takım adına mücadele edecek.

MASA TENİSİNDE ŞAMPİYON SELÇUKLU
Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda düzenlenen Kuruluşlar Ligi Masa Tenisi Konya Şampiyonasında Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu Belediyespor Kulübü Masa Tenisi Takımları finalde karşı karşıya geldi. Final maçında rakibini 3-1 mağlup eden Selçuklu Belediyespor Kulübü 2022 Kuruluşlar Liginde Şampiyon olarak Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde etti. Temsilcimiz Elazığ’da düzenlenecek olana Kuruluşlar Ligi Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasında Konya’yı temsil edecek.