Selçuklu Belediyesinden ödüllü kitap okuma yarışması

KONYA (AA) - Selçuklu Belediyesi, 56. Kütüphaneler Haftası nedeniyle "Konya Okuyor" adlı kitap okuma yarışması düzenleneceğini bildirdi.Belediyeden yapılan...
Selçuklu Belediyesinden ödüllü kitap okuma yarışması

KONYA (AA) - Selçuklu Belediyesi, 56. Kütüphaneler Haftası nedeniyle "Konya Okuyor" adlı kitap okuma yarışması düzenleneceğini bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, yarışmanın, 1 Nisan'da online olarak iki farklı yaş kategorisinde gerçekleştirileceği ifade edildi.

Yarışmayla çocuklara, gençlere ve yetişkinlere kitap okuma alışkanlığının ve bilincinin kazandırılmasının amaçlandığı belirtilen açıklamada, katılımcıların, 30 Mart'a kadar "www.konyaokuyor.com" sitesinden başvuru yapabileceği aktarıldı.

Yarışmacılar için yaş kategorilerine göre iki kitabın belirlendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2005 ve daha öncesi doğumlu olanlar için Tolstoy'un 'İnsanlar Neyle Yaşar?', 2006 ve 2012 arası doğumlular için ise Antoine De Saint Exupery'nin 'Küçük Prens' kitapları belirlendi. Yarışmacılar ayrıca kitaba www.konyaokuyor.com sitesi üzerinden ulaşabilecekler. Her iki kategoride de yarışmacılara otuz soru sorulacak ve sorulara doğru cevap veren yarışmacılar ödül almaya hak kazanacak. Yarışma online olarak yapılacak. Yarışmada birinci olan yarışmacılara elektrikli kaykay, ikincilere teleskop, üçten onuncu sıralarda yer alan yarışmacılara ise akıllı saat verilecek."

Kaynak: