Selçuklu “Geleceğe Nefes” oluyor

Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Çevre Gönüllüleri Fidan Dikim Etkinliği’ ile Sarayköy’de belirlenen alanda 8 bin fidan toprakla buluştu.
Selçuklu “Geleceğe Nefes” oluyor

İklim değişikliği ile birlikte çevrenin öneminin arttığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Bugün bütün dünyaya baktığımız zaman bir taraftan iklim değişikliğinden bahsediyoruz bir taraftan kuraklıktan bahsediyoruz bir taraftan küresel ısınmadan bahsediyoruz. Dünyamızı bizim korumamız, bizim yaşatmamız gerekiyor. Bu noktada en önemli görevlerimizden biri de çevre faaliyetleri en başta çevreyi kirletmeden çevre kirliliğini en az düzeye indirecek şekilde bütün organizasyonları bütün faaliyetleri buna göre planlamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ahmet-pekyatirmaci.jpg

‘DAHA YEŞİL BİR KONYA İNŞA EDİLECEK’

Yapılan organizasyonlar neticesinde daha yeşil bir Konya inşa edileceğini belirten Başkan Ahmet Pekyatırmacı, “Biz 3 yıl önce bir hedef koymuştuk demiştik ki Konya'mızdan bakıldığı zaman görülen bütün yamaçları bütün yüzeyleri artık yeşil olarak görmek, fidanla dolu olarak görmek istiyoruz demiştik. Şimdi bakıyorum etrafıma görmeye başladık başta orman bölge müdürlüğümüz ve gönüllerimiz olmak üzere belediyelerimizin de çok büyük gayretleri çabaların neticesinde artık çevremize baktığımız zaman yeşili çok rahatlıkla görebiliyoruz. Yaptığımız organizasyonlar neticesinde çok daha yeşildir Konya’yı hep birlikte inşa edeceğiz diyorum. Burada gençlerimiz var çocuklarımız var çevre gönüllerimiz var onlara özellikle teşekkür ediyorum. Bu yaşta bu duyarlılığı gösterdikleri için çevreye karşı elimizde aslında kıyametin kopacağını bilsek bile elimizde bir fidan var ise bunu dikmemizi emreden bir peygamberin temsilcileriyiz. Bu noktada üzerimize hakikaten büyük görevler düşüyor.

selcuklu-gelecege-nefes-oluyor-8.jpg

Bugün bütün dünyaya baktığımız zaman işte bir taraftan iklim değişikliğinden bahsediyoruz bir taraftan kuraklıktan bahsediyoruz bir taraftan küresel ısınmadan bahsediyoruz. Dünyamızı bizim korumamız, bizim yaşatmamız gerekiyor. Bu noktada en önemli görevlerimizden biri de çevre faaliyetleri en başta çevreyi kirletmeden çevre kirliliğini en az düzeye indirecek şekilde bütün organizasyonları bütün faaliyetleri buna göre planlamamız gerekiyor. Tabii ki çevreyi korumakla birlikte çevreyi yaşatmamız ve çevreyi en iyi şekilde yaşanabilir halede getirmemiz gerekiyor. Bu manada fidan dikim etkinlikleri organizasyonları çok önemli bu sene ikincisini gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu organizasyonları en iyi şekilde devam ettirmenin gayreti çabası içerisinde olacağız bugün gençlerimizle gönüllerimizle birlikte 8.000 fidanı toprakla buluşturuyoruz bu çok büyük bir rakamdır. Tabii bu etkinlik kapsamında yaptığımız faaliyetlerin dışında bizim park bahçeler ekiplerimiz ağaç dikmeyi filan dikmeye devam ediyorlar yıl boyunca sadece bu günlerde filan dikmiyoruz bunun dışında da yine farklı günlerde farklı zamanlarda filan dikim etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

mustafa-hakan-ozer.jpg

‘KONYA MODELİ BELEDİYECELİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ’

Ağaç dikme etkinliklerinin gençlerde güzel bir şuur katacağını dile getiren AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, “Konya modeli belediyeciliğinin en güzel örneklerini bu bulunduğumuz noktadan görüyoruz insanın olduğu tarihin olduğu yeşilin olduğu her alanda Konya'mızın belediyelerini Konya'mızın kurumlarını görebilmek mümkün bugün de burada bu güzel etkinlikler bir aradayız. Diğer taraftan bu güzel etkinliğin en verimli en güzel kısmı da herhalde buradaki genç kardeşlerimizle öğrencilerimizle bir arada olmak. Onlar da bu küçük yaşlardan itibaren yeşile toprağa duyarlı olabilmeyi öğreniyorlar dünya elbette zorluklarla dolu özellikle küresel ısınmadan dolayı dünyadaki dengelerin doğanın bozulduğu bir ortamdayız ve çevre hassasiyetinin toprağın yeşilin en iyi şekilde gelecek nesillere intikal ettirmenin sorumluluğunu hep birlikte taşıyoruz. Dolayısıyla bu tip ağaç dikme programları da bu genç kardeşlerimizin öğrencilerimizin bu şuurunu artırmasını son derece vesile olduğunu gözlemliyoruz ben bir kez daha bu programda etkili olan emeği olan Selçuklu belediyemiz başta olmak üzere herkese teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum” açıklamalarında bulundu.

remzi-karaarslan.jpg

KONYA’DA YEŞİL BİR SELÇUKLU VAR’

Cumhur ittifakının anlayışında insanı yaşattığı devlet yaşasın düşüncesinin hakim olduğunu vurgulayan MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, “İçinde her bir yerinde artık yeşil bir Selçuklu var. Konya belediyelerimiz yeşiller nasıl önem verdiğini biz zaten takip ediyoruz Allah'ın izniyle Cumhur ittifakı olaraktan hem büyükşehir belediye başkanımız hem de 3 tane Merkezi ilçe başkanımız hem Konyalı hemşerilerimize hem de halkımıza nasıl hizmet ettiklerini takip ediyoruz. Cumhur ittifakının belediyecilik anlayışında insanı yaşattığı devlet yaşasın anlayışı hakimdir. Ahmet Pekyatırmacı, keza bütün emeği geçen arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum hepinizin saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

cafer-bal.jpg

‘DAHA YEŞİL BİR KONYA İSTİYORUZ’

Daha yeşil bir Konya istediklerinin altını çizen Konya Tarım ve Oman Bölge Müdürü Cafer Bal, ise “Bildiğimiz gibi her yıl 11 ayın 11'i milli ağaçlandırma günü olarak kutlanmaktadır. Bu yılda 4'üncüsünü kutladık. Önce geleceğe nefes dedik, sonra dünyaya nefes dedik, bu yılda Cumhurbaşkanımız tarafından önümüzdeki yüzyıl Türkiye yüz yılı ilan edildiği için ‘Türkiye yüz yılına nefes’ temasıyla fidanlarımızı diktik. Daha yeşil bir Türkiye daha yeşil bir Konya istiyoruz. Konya’mızın tüm ilçelerinde her tarafta fidan dikim etkinliklerimiz devam ediyor. Konya ilinde de belediyelerimizle okullarımızla tüm kurumlarımızla birlikte her boş gördüğümüz yere fidan dikerek Türkiye yüzyılına nefes oluyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

hulya-sevik.jpg

‘NET SIFIR EMİSYON HEDEFİNE YÖNELİK ÇALIŞIYORUZ’

Net sıfır emisyon hedefine yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getiren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hülya Şevik, “Söylenmesi gereken her şeyi aslında belediye başkanımız söyledi. Biz doğamızı koruyarak gelecek nesillere ulaştırabilmek için siz gençlerin bu gücüne ve inancına ihtiyacımız var. Bunu da sizlerde görüyoruz. Biliyorsunuz ki ülkemizin ve bakanlığımızın 2053 net sıfır emisyon diye bir hedefi var. Bu noktada program bu konuyla ilgili programlar düzenlenecek. Dolayısıyla küresel ısınmanın önüne geçmek adına böyle bir etkinlik düzenlemiş olması nedeniyle Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı’ya çok teşekkür ediyorum. Tüm katılımcılara da şimdiden hayırlı olmasını diliyorum teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

eflatun-can-tortop.jpg

‘İNSANLIK ALEMİNİN ÖNEMLİ SORUNLARI VAR’

İnsanlık aleminin önemli sorunlarının olduğuna dikkat çeken Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, ”Çıplak bir arazi hiçbirimize keyif huzur mutluluk vermez ama yeşille bezenmiş, derelerinde şırıl şırıl suların aktığı bir coğrafya hepimizi mutlu eder. İnsanlık aleminin ne yazık ki önemli sorunları var. Küresel ısınma, kuraklık bu sorunların başında geliyor ve ne yazık ki bu sorunlar tüm dünya ile birlikte hem ülkemizi hem ilimizi hem de ilçemizi olumsuz olarak etkiliyor. Bu çalışmayı değerli ve güzel bir çalışma olarak görüyorum. Ben bu güzel çalışma için emek sarf eden Sayın Belediye Başkanımıza, Selçuklu Belediyemize ve çevre gönüllüsü siz dostlara, öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyor, sizleri saygıyla sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

selcuklu-gelecege-nefes-oluyor-1.jpg

selcuklu-gelecege-nefes-oluyor-11.jpg

selcuklu-gelecege-nefes-oluyor-13.jpg

 Muhabir