Selçuklu Hocacihan Anadolu İmam-Hatip Lisesi'ne Teknofest ödülü

2020 YKS üniversite yerleştirmede büyük başarı sağlayan Selçuklu Hocacihan Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Gaziantep'te yapılan Teknofest yarışmasında da mansiyon ödülüne layık görüldü.
Selçuklu Hocacihan Anadolu İmam-Hatip Lisesi'ne Teknofest ödülü

Hocacihan AİHL bünyesinde Faliyetlerini sürdüren Hocacihan isimli Robot takımı bu yıl ilk kez Gaziantep'de düzenlenen Tübitak liseler arası insansız hava araçları yarışmasına finale kalarak mansiyon ödülü almaya hak kazandı. 

İnsansız hava sistemleri ile uzun zamandır çalışmalar yapan Hocacihan takımı yarışmanın kamuoyuna duyurulması ile birlikte yarışmaya başvuru yaparak yarışma serüvenine başladı. Üretim sürecinde diğer rakiplerine nazaran kendi atolyesinde daha endüstriyel yöntemler kullanarak ürettikleri sabit kanat insansız hava aracılarını yarışma finaline kadar taşımayı başarıp 16-20 Eylül tarihlerine Gaziantep'de düzenlenen yarışmanın final bölümüne katıldı. Yarışmanın ilk gününde test uçuşu sırasında hava şartları ve pilotaj hatasıdan ötürü elim bir kaza ile Göktuğ-2 isimli yarışma uçağı tamir edilemeyecek bir düşüş yaşaması sonucu takım tarafından ilk üretilen Göktuğ-1 isimli prototip uçak ile yarışmaya devam etmek zorunda kaldılar. Danışma ve değerlendirme kurulunun kararı ile sportmenlik,  centilmenlik,  yardımseverlik,  yenilikçi teknoloji  kullanımı,  takım  ruhu  vb. krıterler göz önünde bulundurularak  mansiyon ödülünü almaya hak kazandılar.

Bu süreçte takıma Bilgisayar Öğretmeni Ali Öztürk her daim rehberlik yaptı.
Takım üyeleri:
Talha İsmail Biçer, Enes Yıldız, 
Yakup Furkan Fidancı Tayyip Can

selcuklu-hocacihan-anadolu-imam-hatip-lisesine-teknofest-oduluu-1.jpg

selcuklu-hocacihan-anadolu-imam-hatip-lisesine-teknofest-oduluu-2.jpg

selcuklu-hocacihan-anadolu-imam-hatip-lisesine-teknofest-oduluu-3.jpg